Aj v Starom Meste si veľmi originálnym spôsobom uctia starších - urobia im festival

5.10.2017

Zdroj: OZ Zrejme

Páčil sa vám článok?

V dňoch 13. až 14. októbra sa v bratislavskom Starom Meste uskutoční prvý medzigeneračný festival na Slovensku s názvom OLD´S COOL Bratislava 2017. Organizuje ho občianska iniciatíva Zrejme.

„Naším zámerom je vzbudiť záujem verejnosti o tému medzigeneračných vzťahov a podporiť medzigeneračný dialóg v komunitách. Symbolom medzigeneračnej radosti je pre nás dnes už zaniknutý stacionár pre seniorov Záhrebská, ktorý fungoval v komunite Susedia na dvore. Chceme vyzdvihnúť práve také kvalitné služby, akým bolo toto zariadenie a miesto,“ vysvetľuje Dušan Martinčok, člen OZ Zrejme a jeden z organizátorov festivalu.

Zdroj: OZ Zrejme

V Satori Stage si tak počas festivalu budete môcť v piatok pozrieť film Eva Nová, v sobotu si upliesť ponožky so skúsenými pletačkami, vypočuť si príbehy zo socializmu, pre deti je pripravené divadielko a pre záujemcov aj komentovaná prehliadka funkcionalistického domu AVION - Starý Avion. A navyše, fotograf pripraví každej rodine či kamarátom krásnu skupinovú fotku ako zo starej školy. Problematiku starnutia nielen u nás, ale aj v celej Európe budú odborníci rozoberať počas diskusie aj v Café Berlinka SNG.

(brn, foto: OZ Zrejme)

Páčil sa vám článok?