Rača po rozsiahlej rekonštrukcii znova otvorila škôlku na Východnom

4.10.2017

Zdroj: MÚ Rača

Páčil sa vám článok?

Rozsiahla rekonštrukcia materskej školy Pri Šajbách sa začala v októbri minulého roka a trvala takmer celý rok. Rovnako ako vo všetkých predškolských zariadeniach, ktoré račianska samospráva v posledných rokoch rekonštruovala, pribudli aj tu nové priestory a tým pádom aj nové miesta pre deti.

V škôlke sa kompletne vymenili rozvody elektroinštalácií, kúrenia a zdravotechniky, v celej budove sú nové radiátory a nové okná, porobili sa sadrokartónové úpravy, stierky, kazetové rámy, nový strop.  Pribudla nová sanita, pokládli sa farebné gumové podlahy. Na škôlke bola urobená nadstavba za účelom rozšírenia jej kapacity, zateplená strecha, kompletne zateplené obvodové múry, urobená nová fasáda a bezbariérové prístupy. Samostatnou rekonštrukciou prešla aj kuchyňa a výdajňa stravy. Priestory kuchyne boli zároveň rozšírené a osadené novým technologickým vybavením, ktoré vyžaduje zvýšená kapacita detí. Náklady na rekonštrukciu dosiahli dohromady výšku takmer  912 tisíc eur, vrátane dotácie v hodnote 55 tisíc eur, ktorú  poskytlo Ministerstvo školstva.

Zdroj: MÚ Rača

​Vynovené priestory materskej školy.

Zdroj: MÚ Rača

Račianska samospráva od roku 2010 zrekonštruovala všetky svoje materské aj základné školy, pričom tri škôlky aj kapacitne rozšírila. „Prišli veľmi silné ročníky detí, čo sa rastu populácie týka, na čo sme hneď zareagovali a rozhodli sme sa investovať do tejto oblasti. Tie budovy predškolských zariadení, ktoré sa z technického a statického hľadiska dali zväčšiť, sme zväčšili, a nakoniec pristúpime k vybudovaniu úplne novej, v poradí ôsmej škôlky so štyrmi triedami na Novohorskej ulici,“ dodal  starosta Rače Peter Pilinský.

(ts, ars, foto: MÚ Rača) 

Páčil sa vám článok?