Slovenská filharmónia čoskoro otvorí sezónu. Na čo sa môžeme tešiť?

21.8.2017
0

Zdroj: Slovenská filharmónia

Páčil sa vám článok?

Slovenská filharmónia opäť od septembra až do júna ponúkne milovníkom kultúry širokú paletu koncertov, na ktoré sa v prekrásnom zrekonštruovanom priestore bratislavskej Reduty môžu tešiť od septembra až do júna budúceho roka.

V poradí už 69. sezóna Slovenskej filharmónie prichádza s naozaj rozmanitou ponukou. Na výber sú symfonické a vokálno inštrumentálne koncerty v Koncertnej sieni SF, koncerty pre deti, teenagerov, medzižánrové večery, komorné koncerty – recitály popredných interpretov a vystúpenia komorných zoskupení, koncerty súborov interpretujúcich hudbu na dobových nástrojoch či hudobno-literárne večery.

Vo vybrané nedeľné popoludnia sa budú konať organové koncerty či koncerty legendárneho Slovenského komorného orchestra. Po boku domácich telies – orchestra Slovenská filharmónia a Slovenského filharmonického zboru sa aj v tejto sezóne vystrieda množstvo popredných slovenských a zahraničných dirigentov a sólistov. V ponuke nechýbajú sviatočné koncerty – Vianočné, Silvestrovský, na Nový rok to bude zas slávnostný koncert k 25. výročiu vzniku Slovenskej republiky. Nebudú chýbať ani mimoriadne obľúbené a žiadané koncerty filmovej hudby.

Otváracie koncerty sezóny zaznejú pod taktovkou nového šéfdirigenta SF Jamesa Judda. Britský svetobežník ponúkne zaujímavé programy s orchestrom Slovenská filharmónia  a Slovenským filharmonickým zborom na viacerých koncertoch tejto sezóny.

Mladí návštevníci sa môžu tešiť na  projekt Raper Vivaldi interpretovaný komorným zoskupením THE CLASSICAL MUSIC MANIACS v spolupráci s raperom Majkom Spiritom, ktorý sa uskutoční v sobotu 25. novembra 2017. 

S bohatou ponukou koncertov sa môžete podrobne zoznámiť v  celosezónnom bulletine, ktorý  je v predaji od 21. augusta v pokladnici Slovenskej filharmónie alebo na stránke www.filharmonia.sk.

Hneď  úvode sezóny sa vo filharmónii uskutoční deviaty ročník Medzinárodnej klavírnej súťaže Johanna Nepomuka Hummela ( 18. – 23. septembra 2017),  ktorej všetky tri kolá  sú voľne prístupné verejnosti. Súťaž vyvrcholí Koncertom finalistov a vyhlásením výsledkov  súťaže v sobotu 23. septembra v Koncertnej sieni SF.

Vstupenky  sú v predaji v pokladnici na Námestí Eugena Suchoňa, teda priamo v Redute, od 21. augusta. Ešte pred otvorením novej koncertnej sezóny si môžete zakúpiť aj finančne zvýhodnenú abonentku.

(bn, ms)

Páčil sa vám článok?