V DSS Sibírka pribudol prístroj, ktorý pomôže chorým

10.8.2017

Zdroj: DSS Sibírka

Páčil sa vám článok?

Do domova sociálnych služieb pre deti a dospelých Sibírka na Sibírskej ulici pribudol elektroliečebný prístroj, ktorý niektorým zdravotne postihnutým klientom môže zmierniť ich trápenie či bolesti....

„V našom zariadení sme zrealizovali zakúpenie elektroliečebného prístroja, ktorý naším viacnásobne postihnutým klientom výrazne napomáha pri zlepšení kvality života. Elektroliečebná aplikácia je zameraná pre akútne bolestivé syndrómy, na zmiernenie spasticity či pre degeneratívne zmeny pohybového aparátu,“ vysvetľuje Marta Guldanová, ktorá je v zariadení DSS Sibírka zamestnaná ako koordinátorka fyzioterapie.

Zdroj: DSS Sibírka

​Projekt sa mohol realizovať vďaka podpore Nadácie pre deti Slovenska z grantového programu Dôvera, ktorá prispela na nákup vákuovej jednotky k elektroliečebnému prístroju Phyaction E. Vákuová jednotka je neoddeliteľnou súčasťou kompletnej aplikácie elektroliečby. Bez nej nie je funkčný elektroliečebný prístroj Phyaction E. Projekt bol realizovaný pre klientov s viacnásobným postihnutím zo zariadenia DSS Sibírka na Sibírskej ulici, ktorého zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj.

(ts, ars, foto: DSS Sibírka)

Páčil sa vám článok?