Polícia zisťuje, kto prepadol a okradol 85-ročného starčeka. Mohla tento čin spáchať žena?

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

V priebehu včerajšieho večera sa v druhom bratislavskom okrese stal obeťou lúpeže 85-ročný muž. Policajný vyšetrovateľ v Bratislave II začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu lúpeže.

Podľa doterajších informácií okolo 20.45 h pristúpil na Ružinovskej ulici doposiaľ neznámy páchateľ zozadu k poškodenému 85-ročnému mužovi a chytil čiernu koženú tašku, ktorú mal starček prevesenú cez rameno. S taškou následne viackrát prudko trhol, následkom čoho dôchodca stratil rovnováhu a spadol na zem. Po páde došlo k poškodeniu ramienok tašky, ktoré sa utrhli a páchateľ následne s taškou z miesta utiekol. „Odcudzením tašky s obsahom osobných dokladov, platobných kariet, mobilného telefónu ako aj finančnej hotovosti bola spôsobená celková škoda vo výške cca. 450 eur. Pri páde utrpel poškodený 85-ročný muž zranenia, s ktorými bol privolanou RZP prevezený k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc,“ informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff. 

Polícia zároveň s informáciami zverejnila aj záber z jednej z bezpečnostných kamier umiestnenej na ulici. Vidno na ňom mladšiu ženu, ktorá uteká po parkovisku a v rukách drží čiernu pánsku tašku. Polícia však nevie, či práve ona bola aj pri prepadnutí starčeka, a preto sa v tejto súvislosti obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri identifikácii ženy na priložených kamerových záberoch. „Táto osoba by svojimi vedomosťami mohla pomôcť pri náležitom objasnení skutku," dodal Szeiff.

(ts, ars, foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?