VIDEO: Máte v sobotu čas? Nestor bratislavských sprievodcov bude opäť na scéne!

Zdroj: Bratislavské rožky

Páčil sa vám článok?

Už túto sobotu budú môcť Bratislavčania či návštevníci nášho hlavného mesta absolvovať spoznávaciu prechádzku po Starom Meste v sprievode Zsolta Lehela – legendy medzi bratislavskými sprievodcami

Zsolt Lehel, ktorý svojou láskou k Bratislave spojenou s jej enormnými znalosťami inšpiroval a vychoval celé generácie bratislavských sprievodcov, približuje ľuďom umelecké a historické hodnoty nášho mesta už neuveriteľných takmer 50 rokov.

Ani po takom dlhom čase ho táto činnosť neomrzela, práve naopak. Dôkazom toho je prechádzka, ktorou záujemcov v sobotu 12. augusta zavedie od Rybného cez Hviezdoslavovo a Štúrovo námestie, Vajanského a Fajnorovo nábrežie až k Starému mostu. Túto časť Bratislavy účastníkom prehliadky poukazuje tak, ako je mu blízka, ako ju vidí on. A nepôjde len o priblíženie existujúcich objektov, reč sa zvrtne aj na tie, ktoré už dávnejšie nekrášlia bratislavský kolorit ako je napríklad busta Jána Fadrusza.

Dvojhodinová akcia Bratislava očami Zsolta Lehela sa realizuje s podporou Ars Bratislavensis, sprievodné slovo bude v slovenskom jazyku a miestom stretnutia bude Rybné námestie pred Morových stĺpom o 15,00 h. Vstupné pre verejnosť sú 3 eurá a členovia občianskeho združenia Bratislavské rožky zaplatia za účasť 1,50 eur.

Zsolt Lehel je známy verejnosti aj pod prezývkou Lacinka Palacinka, nakoľko jeho palacinkáreň nachádzajúca sa na Šancovej ulici kúsok od Hlavnej stanice patrí už dlhé roky k vyhľadávaným prevádzkam ponúkajúcim tieto obľúbené sladké dobroty.  Práve v nej vzniklo aj video, kde nestor slovenských sprievodcov spomína na minulosť neďalekého trhoviska na Žilinskej ulici.

(ars, foto: abn, video: youtube)

Páčil sa vám článok?