VIDEO: Poplach na Ventúrskej ulici - ráno ju našli v celej dĺžke znečistenú motorovým olejom

3.8.2017
0
Páčil sa vám článok?

Jednu z hlavných atrakcií pešej zóny Starého Mesta - Ventúrsku ulicu dnes ráno postihla malá ekologická katastrofa. Takmer po celej svojej dĺžke bola znečistená rozliatym motorovým olejom. Celé predpoludnie museli následky havárie, ktorú spôsobilo jedno zo zásobovacích vozidiel, odstraňovať pracovníci verejno-prospešných služieb.

„Vieme o tom, akurát pozeráme kamerové záznamy z Ventúrskej ulice a zisťujeme, kto a kedy túto nepríjemnosť spôsobil," povedala pre Bratislavské noviny hovorkyňa Starého Mesta Nora Gupková. O niekoľko minút sa nám ozvala opäť s tým, že rozliaty motorový olej tam zanechalo jedno zo zásobovacích vozidiel, ktoré skoro ráno priviezlo tovar na jednu z prevádzok nachádzajúcich sa na Ventúrskej. 

„Naši pracovníci olejové škvrny zapráškovali a celú ulicu od rána intenzívne čistili, nakoľko tu bolo cítiť aj intenzívny zápach rozliateho motorového oleja," vysvetlila Gupková a na margo páchateľa tejto malej ekologickej katastrofy na rušnej ulici Starého Mesta dodala: "Aj keď je zrejmé, že nešlo zo strany vodiča zásobovacieho auta o úmysel a pravdepodobne ani netušil, že mu tečie olej, tak uvažujeme o tom, že túto udalosť mu zosobníme, teda budeme požadovať finančnú kompenzáciu našich nákladov na odstraňovanie olejovej škvrny."

Takto to dnes predpoludním na Ventúrskej vyzeralo:

(ars, foto a video: FB Juraj Kerekreti)

Páčil sa vám článok?