Horúčavy ešte zosilnejú: V piatok môže byť v Bratislavskom kraji až 39 °C

2.8.2017
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Ochladenia sa nedočkáme ani v nasledujúcich dňoch. Meteorológovia vyhlásili na dnes a zajtra pre Bratislavu druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami, na piatok dokonca stupeň tretí.

Podľa stránky Slovenského hydrometeorologického ústavu môžu dnešné teploty v okrese Bratislava dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. Neochladí sa ani zajtra, naopak, výstraha hovorí o dosiahnutí maximálnej teploty až 37 stupňov. Ak zle znášate vysoké teploty, tak sa psychicky pripravte na piatok. Na tento deň totiž platí pre okres Bratislava tretí stupeň výstrahy a teplota sa môže pohybovať až do výšky 38 °C. Výstraha SHMÚ pre okresy Senec a Pezinok, ktoré sú súčasťou Bratislavského kraja, hovorí dokonca o možnosti dosiahnuť 39 °C.

„Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným  zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varujú meteorológovia.

(ms)

Páčil sa vám článok?