Aká budúcnosť čaká hlavnú stanicu? Príďte diskutovať s odborníkmi

2.8.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ak vás zaujíma, aká budúcnosť pravdepodobne čaká bratislavskú hlavnú stanicu, môžeme si o tom dnes pohovoriť s odborníkmi.

Diskusia o hlavnej stanici sa koná dnes (v stredu 2.8.) od 19.00 do cca 20.30 h na v centre Kontakt na Ventúrskej 12 v rámci série Hovorme o Bratislave. Budeme hľadať odpovede aj na tieto otázky: Je reálne, aby sa hlavná stanica stala príjemným verejným priestorom? Potrebuje Bratislava prevádzkovať viac staníc, alebo je lepšie viesť všetky vlaky do jednej stanice? Aké sú možnosti zlepšenia napojenia MHD a peších trás na hlavnú stanicu? Ako bude vyzerať železničná doprava na území Bratislavy podľa štúdie Železničný uzol Bratislava?“ sľubujú organizátori.

Vstup na akciu je voľný, hosťami Táne Kratochvílovej budú: Ing. arch. Ingrid Konrád, hlavná architektka mesta Bratislava, Ing. Jiří Kubáček, Múzejno dokumentačné centrum ŽSR, Ing. arch. Peter Žalman, autor Urbanistického atlasu Bratislavy a Michal Dekánek, špecialista na mestskú mobilitu.

„V Bratislave sa stále niečo deje, no o mnohom sa rozhoduje bez diskusie. Spolu s priateľmi vytvárame otvorený priestor na diskusie o dôležitých bratislavských témach. Tieto diskusie sme sa rozhodli robiť preto, aby Bratislavčania vedeli viac o tom, čo sa v meste deje, čo sa bude diať, ale aj na to, aby mestskí poslanci mali viac informácií k rozhodovaniu. Budeme sa baviť o verejnom priestore, doprave a službách mesta v najširšom zmysle. Dáme priestor odborníkom z úradov, z radov aktivistov, aj zo súkromnej sféry. Diskusie budú verejné, nepolitické, nekonfliktné, prístupné pre občanov aj novinárov,“ charakterizujú sériu Hovorme o Bratislave jej organizátori.

(ms) 

Páčil sa vám článok?