V Bratislave si už môžete požičať aj elektrický automobil – koľko zaň zaplatíte?

23.7.2017

Zdroj: up!city

Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami v našom hlavnom meste spustili nový, jedinečný projekt up! city, ktorý v sebe spája prvky mobility, moderných technológií a oddychových zón.

Jeho sídlom je Stará tržnica v centre Bratislavy, ktorá je už niekoľko desaťročí miestom spoločenských aktivít a stretnutí obyvateľov hlavného mesta, ako aj návštevníkov z iných kútov Slovenska či sveta. Práve pred jej budovou je zaparkovaných niekoľko elektromobilov typu Volkswagen e-up!, ktoré si môžu záujemcovia prenajať na hodinu, poldňa či celý deň a využiť ho na presun po Bratislave, súkromné či pracovné stretnutia alebo aj nákupy. Ceny boli zatiaľ stanovené nasledovne: 1 hodina za 4 eurá, celý deň 35 eur a poldňa 25 eur. Netreba však zabúdať na to, že pri požičaní auta musíte zložiť finančnú zábezpeku vo výške 300 eur. Prenájmom auta preberáte na seba spoluúčasť v prípade nehody či poškodenia vozidla. Napriek tomu sa predpokladá, že o požičanie ekologických automobilov bude zo strany verejnosti veľký záujem. Ide totiž o moderné vozidlo, ktoré má v sebe zabudovaný napríklad aj navigačný systém, vďaka ktorému môžu aj turisti nasadnúť do auta a spoznať rôzne zákutia či vidieť atrakcie Bratislavy bez obáv, že by zablúdili.  Momentálne si môžu vybrať jednu zo šiestich trás.

  1. Bratislava live (od SNG cez Euroveu a prevažná časť sa odohráva v Petržalke – dostihová dráha, Technopol, Mágio pláž, Au Café, Aupark, Most SNP)
  2. Prehliadka hradu a závodu Volkswagen (ZOO, Cyklomost slobody, hrad Devín)
  3. Zrúcaniny a fosílie (Hrad Devín, Sihoť)
  4. Umenie, kultúra a kanoe (Eurovea, Čuňovo, divoká voda, múzeum Danubiana, cez Rusovce až po Chorvátske rameno)
  5. Hop, šup do ZOO a na ihrisko (River park, hrad, Slavín, horský park, lesopark, ZOO)
  6. Wakeboard, víno a zmrzlina (STU, Rozhlas, továreň na čokoládu, degustácia vína v Rači, cukráreň, Zlaté piesky, zimný štadión, stará tržnica a Sad Janka Kráľa)

Pre rodiny s deťmi sú v elektromobiloch pripravené aj autosedačky. Kontaktné miesto, kde sa dá prenájom vybaviť je zatiaľ priamo v budove Starej tržnice, ale predpokladá sa, že už čoskoro organizátori dokončia a sprístupnia elektronický systém, ktorý celý proces značne zjednoduší. V projekte spojili sily spoločnosti Volkswagen Slovakia, Aliancia Stará Tržnica spolu s partnermi — mesto Bratislava, Cyklokuriér Švihaj Šuhaj a ZSE.

(ars, foto: up!city)

Páčil sa vám článok?