VIDEO: Viete, ako máte v prípade potreby prepravovať bicykel v prostriedkoch MHD?

9.7.2017
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Od 1. júla je možné prepravovať v autobusoch, trolejbusoch i električkách aj to aj nových typoch bicykle. Do jedného vozidla sa môžu vziať maximálne dva a treba ich zabezpečiť proti posunutiu. Viete ako?

Dopravný podnik Bratislavy zverejnil na youtube krátke inštruktážne video, kde si môžete pozrieť ako sa má správne prepravovať bicykel v prostriedkoch MHD. Môžete si ho pozrieť tu:

Preprava bicyklov sa riadi Prepravným poriadkom Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja. Teda je povolená v pracovných dňoch v čase mimo dopravnej špičky od  9.00 do 13.00 h a od 18.00 do 6.00 h. Počas sviatkov a víkendov je preprava bicyklov povolená celodenne.

Nástupiť s bicyklom do vozidla môžete len so súhlasom vodiča (ten uprednostní detský kočík či invalidný vozík), v jednom vozidle sa môžu nachádzať najviac dva bicykle a to na  mieste určenom pre detské kočíky. Cestujúci je povinný svoj bicykel zabezpečiť, aby počas jazdy neohrozil ostatných cestujúcich.

Za bicykel si musíte označiť zľavnený 15-minútový lístok (35 centov), ktorý platí na prepravu batožiny i bicykla tri hodiny vo všetkých zónach.

(ars, ms, foto: abn)

Páčil sa vám článok?