Bilingválne gymnázium C. S. Lewisa chce byť školou bez bariér

25.6.2017

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Odlišnosť robí svet zaujímavý a pestrý, a práve preto je potrebné stavať mosty miesto budovania múrov. Touto myšlienkou sa nechali viesť na Bilingválnom gymnáziu C.S. Lewisa na Haanovej ulici v Bratislave.

„Našou ambíciou je vytvárať inkluzívny priestor ponúkajúci fyzickú i mentálnu bezbariérovosť," uviedol pre TASR riaditeľ gymnázia Dušan Jaura. Od marca tohto roku je objekt gymnázia plne bezbariérový. Vstup do budovy umožňuje vozičkárom nájazdová rampa, v interiéri objektu je takisto výťah i WC pre imobilných.

Riaditeľ gymnázia priznáva, že prvotným impulzom pre vybudovanie bezbariérových prvkov bola snaha pomôcť jednému zo študentov gymnázia, ktorý trpí svalovou dystrofiou. Dodáva však, že snaha o inklúziu má v konečnom dôsledku oveľa širší rozmer. „To, že sú tu ľudia s hendikepom, s odlišnosťou nás nespomaľuje, ale naopak, pomáha našim študentom uvedomovať si rozmanitosť, pestrosť nášho sveta. Zároveň im pomáha vnímať aj to, že ľudia, na prvý pohľad slabší, dokážu byť v niečom oveľa silnejší ako tí, ktorí hendikep nemajú," priblížil riaditeľ gymnázia.

Páčil sa vám článok?