Čaká sa len na nejakú kolíziu či nešťastie?

17.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Chcela by som poukázať na ul. Schengenská, konkrétne na cestu, ktorou premáva linka č. 199 z Čunova k divokej vode a k Danubiane.

Je to úzka cesta, plná výtlkov, ktorá donedávna slúžila len pre potreby PD Dunaj. Ešte nie je zaradená do sietí ciest v rámci mesta Bratislava. Magistrát hlavného mesta SR na to akosi „pozabudol" napriek povolenej výstavbe rodinných domov na tejto ulici. Čunovská samospráva práve pre zdĺhavé urovnávanie vlastníckych práv súvisiacich s touto cestou nemôže vyhovieť vlastníkom, ktorí tam stavajú rodinné domy, aby im vybudovala verejné osvetlenie a chodníky pre peších, ktoré sa týkajú aj obyvateľov alebo užívateľov záhradkárskej osady.

Často tam dochádza ku kolízii so zvieratami a je len otázkou času, kedy príde aj ku kolízii s človekom, keďže samotní vodiči autobusov často nedodržiavajú predpísanú rýchlosť.

V najbližšom čase bude tadiaľ premávať aj autobus do Rajky, pričom magistrát, resp. dopravný podnik tento zámer vôbec nekonzultoval s miestnou časťou Bratislava-Čunovo! Pýtam sa, prečo bola miestna časť Čunovo vynechaná pri rozhodovaní a používaní Schengenskej ulice pre spoje dopravného podniku!?

Mária Randíková, Čunovo
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?