Na Železnej studničke je čo zlepšovať, na opravu čakajú aj bufety pri ceste na Kačín

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nedávno dokončená rekonštrukcia Cesty mládeže a odovzdanie lanovky Železná studnička - Kamzík sú len prvými krokmi smerujúcimi k revitalizácii Železnej studničky. Na tomto území je stále čo zlepšovať.

Veľkým problémom ostáva parkovanie. Existujúce parkoviská sa najmä cez víkend hneď ráno rýchlo naplnia, a tak ďalšie vozidlá stoja už na chodníkoch. „O probléme vieme,“ súhlasil s našimi postrehmi riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Vladimír Kutka. Ako dodal, existujúce plochy na parkovanie je však ťažké ďalej rozširovať. Mestské lesy sa budú snažiť nájsť nejaké riešenie. Na našu otázku, či sa nejako zmení dopravný režim (na Železnú studničku je cez víkend zákaz vjazdu), odpovedal záporne s tým, že podobný režim je aj v iných lesoparkoch. Zdôraznil, že cez víkend je cesta využívaná ako pešia zóna. „Uvoľniť dopravný režim by nebolo príliš šťastné riešenie,“ podotkol.

Zaujímali sme sa aj o budovu reštaurácie, rozostavanú ešte pred rokom 1989, ktorá kedysi patrila Slovenskému rybárskemu zväzu. Podľa V. Kutku tento objekt vlani v lete kúpila súkromná firma, ktorá v nej chce vybudovať reštauráciu. Momentálne sa tu uskutočňuje demolácia poškodených častí stavby.

V súkromných rukách je aj objekt deviateho mlyna a plánuje sa tu nová výstavba.

V. Kutka odpovedal aj na našu otázku týkajúcu sa bufetov pri ceste na Kačín (za zastávkou autobusov MHD), ktoré sú momentálne v dezolátnom stave. Ako nám povedal, Mestské lesy Bratislava chcú postupovať podobne ako v prípade Partizánskej lúky, kde sa už začalo s rekonštrukciou a výberom investora na vybudovanie a prevádzku občerstvovacích zariadení. „Budeme hľadať investora aj na toto územie,“ uviedol. V priebehu najbližších mesiacov by Mestské lesy Bratislava chceli zabezpečiť štúdiu na riešenie tohto územia.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie