OLO má monopol a tak si určuje ceny sám

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu zvyšuje od 1. apríla ceny za odvoz smetí v Bratislave v priemere o 40 percent. Podľa vyjadrenia jej zástupcov si zvýšenie cien vyžiadala rekonštrukcia spaľovne. V bratislavských uliciach sme pýtali, ako vnímajú toto zdraženie obyvatelia bratislavských domov a bytov.

Júlia Z., kaderníčka: Ja celkom dobre neviem, koľko platím za odvoz smetí, takže sa k tomu neviem vyjadriť. Pokiaľ sa zvýši nejako drasticky, zanadávam si, ale asi s tým nič neurobím. Smeti predsa niekde vynášať musím a niekto ich musí aj odviezť.

Alexander F., dôchodca: Čítal som o tom zdražení vo vašich novinách a poviem vám, že som skoro dostal infarkt. Za posledné roky platím za odvoz smetí najmenej päťkrát viac. No kvalita sa nijako nezlepšuje. Smetiari chodia skoro ráno a robia taký tresk, že to zobudí aj hluchého. Mesto by s tým malo niečo robiť, nie je predsa možné, aby sme platili také nekresťanské peniaze. Veď oni si zvyšujú tie ceny, ako sa im zachce. Teraz sa vyhovorili na spaľovňu, som zvedavý, s čím prídu nabudúce.

Margita K., podnikateľka: Ani sa ma na to nepýtajte. Neviem, dokedy chcú tie ceny dvíhať. Náš barak platí za vysýpanie kontajnerov už toľko, že by sme si ich chodili radšej vyprázdňovať sami, keby bolo kde. Veľká chyba je, že tu v tejto oblasti neexistuje konkurencia. OLO má na odvoz smetí monopol a tak každý, či chce, či nechce musí platiť. Neviem, či by sa na to nemal pozrieť aj Protimonopolný úrad.

Pavol M., nezamestnaný: Neviem, čo budem robiť, stále sa zvyšujú všelijaké platby, raz elektrika, voda, plyn, teraz odvoz smetí. To už nie je normálne. Za kontajnery platíme stále viac, ale neporiadok okolo nich je stále rovnaký. Aj kontajnery sú v dezolátnom stave, smeti nevysýpajú o nič častejšie, tak ja naozaj neviem, za čo platíme stále viac a viac. Mesto by s tým malo niečo urobiť. Veď hádam tam má nejaké slovo.

(mer)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie