Na Pasienkoch bude otvorený bazén s atrakciami

24.11.2006
Páčil sa vám článok?

Na ploche za objektom krytej plavárne Pasienky by mal v dohľadnej budúcnosti pribudnúť nový športovo-rekreačný areál, ktorého súčasťou by mal byť aj veľký otvorený bazén.

Územie, na ktorom by mal nový areál vyrásť, je pokojným priestorom, ktorý je oddelený od okolitých ulíc objektmi plavárne a novopostaveným polyfunkčným súborom Platan z juhozápadnej strany a objektmi Slovenského zväzu telesnej kultúry zo severovýchodnej strany. V súčasnosti je toto územie neudržiavané a nevyužívané a je porastené náletovou zeleňou. Nachádza sa na ňom aj torzo stavby vonkajšieho bazéna, ktoré je v nevyužiteľnom stavebno-technickom stave.

Návrh z ateliéru architektky Kataríny Šinákovej, ktorý nechala vypracovať Správa telovýchovných a rekreačných zariadení, vychádza z výbornej polohy vnútornej pokojnmej zóny, pričom výhodou je už vybudované zázemie krytej plavárne Pasienky. Novo navrhovaný areál doplní funkcie jestvujúcich bazénov krytej plavárne. Terasa jestvujúceho objektu veľkého bazénu nadväzuje na navrhnuté zelené plochy rekreačného areálu. Vonkajší areál bude určený predovšetkým na športovo-rekreačné vyžitie, má tu byť rekreačný bazén, spevnené plochy na hry, občerstvenie a zelené plochy s trávou a deliacou zeleňou na oddych a slnenie.

Rekreačný bazén má byť vybavený rôznymi atrakciami, doskou na skákanie, vodnými atrakciami, vodopádovou stenou, lezeckou stenou a hydromasážnymi tryskami. Vybavenie bude orientované tak, aby uspokojilo záujmy návštevníkov rôznych vekových kategórií. Bazén bude voľného organického tvaru a dopĺňať ho má stredový ostrovček so zeleňou, prístupný cez drevené lávky.

Spevnené plochy slúžiace na slnenie majú byť doplnené ležadlami a slnečníkmi, ich súčasťou bude aj bufet s vonkajším posedením. Areál doplnia lavičky, vodná fontána a pitné fontánky. Pre najmenších bude slúžiť detské ihrisko situované v časti zelených plôch. Na športové vyžitie je navrhnuté ihrisko pre plážový volejbal. Návrh je zatiaľ len v podobe štúdie a termín jeho realizácie ešte nie je známy.

Páčil sa vám článok?