Najbližšie "Na slovíčko" s dúbravským starostom bude venované výstavbe na ulici Na vrátkach

28.6.2018
Lokalita na Vrátkach v Dúbravke

Zdroj: TS Marcinátová

Páčil sa vám článok?

Aj tento rok pokračuje starosta Dúbravky Martin Zaťovič so stretnutiami s obyvateľmi v rôznych častiach tejto mestskej časti pod názvom Na slovíčko. Postupne prechádza všetky obvody mestskej časti a podnety rieši priamo v teréne – na ulici.

Najbližšie Na slovíčko bude venované bude aktuálnej téme – výstavbe na ulici Na vrátkach. Záujemcovia môžu písť 3. júla o 17.00 h priamo pozemok – čiže oproti výstavbe MAMAPAPA na konci Nejedlého ulice. V prípade dažďa prebehne stretnutie pod strechou reštaurácie Pizza Boss na Agátovej. 

Výstavba spoločnosti Strabag sa totiž z lúky Pod záhradami presunula do lokality Na vrátkach, kde by mala byť pre zeleň a Dúbravku menej zaťažujúca.

S iniciatívou prišli mestskí poslanci za Dúbravku Zdenka Zaťovičová a Juraj Káčer a starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Po mnohých rokovaniach s obyvateľmi, developerom a poslancami sa to podarilo. Zámenu pozemkov odobrili mestskí poslanci jednomyseľne.

Cieľom bolo zachrániť zelenú plochu v srdci mestskej časti, nezastavať centrum Dúbravky, skultivovať a k výstavbe na okraji Dúbravky pridať aj park. S takým cieľom schválili dúbravskí poslanci vo februári odzverenie pozemku na ulici Na vrátkach, oproti vznikajúcemu bytovému projektu MAMAPAPA, neďaleko sociálnej ubytovne hlavného mesta Fortuna.

Odzverením aj tak vlastne mestského pozemku sa  dnes zarastená a neskultivovaná plocha vrátila späť do správy hlavného mesta s cieľom a magistrát ju mal zameniť  s pozemkom spoločnosti Strabag, a práve to sa podarilo na mestskom zastupiteľstve.

(TS)

Páčil sa vám článok?