Na Jarabinkovej bude nové biznis centrum

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Jarabinkovej ulici, v priestore, ktorý sa v posledných rokoch pretvára z pôvodne priemyselnej lokality na obchodnú štvrť, v dohľadneom čase vyrastie ďalšie biznis centrum.

Objekt s názvom Business center Bratislava I plus má stáť na území, ktorého severnú časť ohraničuje objekt Všeobecnej zdravotnej poisťovne, z južnej strany bude ohraničený priemyselnou halou. Blok budúceho Business centra tak bude na pozemku ohraničenom Prievozskou, Plynárenskou a Jarabinkovou ulicou. Pôjde o administratívnu budovu s potrebným počtom parkovacích miest, ktorá má mať dvanásť nadzemných a dve podzemné podlažia.

Objekt je výškovo rozdelený na dva odlišné pôdorysné celky. Spodná časť po piate nadzemné podlažie je pôdorysného tvaru mnohouholníka s rozmermi asi 78 m x 64 metrov. Pôdorys tejto časti má zaberať celé súčasné nádvorie a parkovací dom s dvojpodlažnou prístavbou. Pod celou touto časťou je navrhnutý dvojpodlažný suterén, má slúžiť prevažne ako garážové stojiská s nevyhnutným zázemím a technologickými priestormi.

V objekte má byť umiestnených 281 parkovacích státí, ktoré budú prístupné z Jarabinkovej ulice. Druhý celok je výšková budova (od 5. po 12. nadzemné podlažie), ktorá bude pôdorysne menšia. Objekt novostavby sa sčasti pôdorysne nachádza na mieste v súčasnosti jestvujúceho objektu garážového domu, ktorý sa má úplne asanovať. Výstavba by sa mala začať v marci budúceho roku a skončiť v júli roku 2008, tieto termíny sú len orientačné.

Páčil sa vám článok?