Na Mlynských nivách postavia biznis centrum

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Mlynských nivách pribudne v dohľadnom čase ďalšie biznis centrum, ktoré posilní obchodný charakter tejto pôvodne priemyselnej mestskej štvrte. Výstavba sa má začať na jar budúceho roku a skončiť o rok neskôr.

Nový objekt má vyrásť v lokalite bývalého areálu Benzinolu na rohu ulíc Mlynské nivy a Plynárenská. Zámer ráta s rekonštrukciou a dostavbou existujúcej administratívnej budovy Benzinolu v blízkosti kruhového objazdu na rohu spomenutých ulíc. Pri dostavbe by malo vzniknúť vyše 6500 štvorcových metrov administratívnej plochy pre 517 pracovníkov a 204 parkovacích miest v parkovacom dome pre zamestnancov i návštevníkov. Na prízemí nového objektu má vzniknúť halový recepčný priestor pre celý komplex existujúcich i dostavaných budov a časť prenajímateľných komerčných priestorov, na druhom až desiatom nadzemnom podlaží sú navrhnuté prenajímateľné administratívne priestory s mierne vyšším štandardom. Spomenutý parkovací dom má mať vjazd a výjazd cez kontrolovanú rampu na ulicu Mlynské nivy.

Výstavba umožní rozšírenie ponuky administratívnych plôch v lokalite, ktorá má už v súčasnosti charakter obchodnej štvrte. Podľa investora dôjde tiež k zhodnoteniu architektonického prostredia a urbanistického charakteru tohto územia, čím sa zlepší aj krajinná scenéria.

Páčil sa vám článok?