K zimnému štadiónu v Ružinove pribudne prístavba s ľadovou plochou a malý hotel

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po dlhých dvadsiatich rokoch pribudne v Bratislave nová krytá ľadová plocha: ešte v tomto roku by mali dokončiť prístavbu Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu, na budúci rok pri nej vybudujú aj menší hotel.

Ako uviedol ružinovský starosta Pavol Kubovič, mestská časť začala uvažovať o prístavbe ďalšej ľadovej plochy k areálu Zimného štadióna V. Dzurillu už v auguste roku 2003. keď magistrát odovzdal štadión do jej správy (dovtedy ho spravovala Správa telovýchovných a rekreačných zariadení). Ešte v tom istom roku mestská časť investovala do rekonštrukcie zatekajúcej strechy a vlani aj do komplexnej obnovy chladiaceho systému a do nákupu novej rolby. Pripravuje sa výmena celého obvodového plášťa.

Vlani ružinovskí poslanci schválili prostriedky na výstavbu novej tréningovej ľadovej plochy, curlingovej dráhy a hotela na pozemkoch pri starom štadióne. Po vydaní stavebného povolenia v marci tohto roka sa začalo s prípravnými prácami na výstavbu. V prvej etape, do konca tohto roka, by mala spoločnosť Metrostav SK dokončiť a odovzdať mestskej časti hokejovú arénu, curlingovú halu s príslušenstvom a polyfunkčný objekt. Investičné náklady na prvú etapu majú dosiahnuť sumu 117 miliónov. V druhej etape výstavby, ktorá je naplánovaná na budúci rok, sa vybuduje hotelová časť - náklady sa odhadujú na 40 miliónov korún.

Projekt Ružinovskej arény vytvoril ateliér Juraja Bičanovského. Hokejová aréna je navrhnutá ako hala s ľadovou plochou a s miestnosťami pre technologické zázemie. Pôdorys haly bude mať rozmery 65x36 metrov, príslušenstvo 37x8,5 metra. Hľadisko bude mať kapacitu 100 divákov. V priľahlých priestoroch bude vstupná hala s bufetom, sociálne zariadenia a miestnosti na servis hokejového výstroja. Pôdorys curlingovej haly má mať rozmery asi 52x14 metrov, hľadisko má mať kapacitu 44 divákov, hala s príslušenstvom bude oddelená od hokejovej arény murovanou stenou.

Polyfunkčný objekt bude mať jedno podzemné a jedno nadzemné podlažie. V podzemí sú navrhnuté štyri šatne so sociálnymi zariadeniami, práčovňa dresov, sušiareň, miestnosť pre upratovačku, dve schodiská, výťah, priestor fitnes a miestnosť na vzduchotechniku. V nadzemnej časti bude vstupná hala, jedáleň, salónik, denný bar, kuchyňa, sociálne a prevádzkové priestory pre personál reštaurácie a kuchyne. V reštaurácii bude 58 miest na sedenie, v salóniku 16 a v dennom bare 35 miest. V druhej etape výstavby pribudnú nad nadzemným podlažím polyfunkčného objektu tri poschodia hotela, na každom z nich má byť 12 dvojposteľových izieb.

Páčil sa vám článok?