Shopping Palace sa už čoskoro rozšíri

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Shopping Palace na Studenej ulici, ktoré spolu s priľahlým hypermarketom TESCO Zlaté piesky tvorí najväčšie nákupné centrum na Slovensku, sa začne rozširovať o oddychovo-športové centrum už v najbližších týždňoch.

Nový objekt s pracovným názvom Soravia Centrum IV, V by sa mal rozprestierať medzi už existujúcim nákupným areálom a jazerom Zlaté piesky. Vznikne tu oddychovo-športové centrum, so sekundárnou obchodnou funkciou, ktoré bude slúžiť návštevníkom na celodenné využitie voľného času. Prevažovať v ňom budú služby a športovo ladené zariadenia typu bowling, biliard, sauna či fitnes centrum. Majú tu byť aj kaderníctvam kozmetické salóny, manikúry, pedikúry, požičovne a opravovne športového náradia, predajne športových potrieb, športových odevov a podobne.

Hlavný objekt v tvare mnohouholníka bude dvojpodlažný, po celej jeho dĺžke bude prechádzať dvojpodlažná pasáž. V južnej časti územia má by štvorpodlažná administratívna časť so samostatným vchodom. Pribudne tu aj 546 parkovacích miest, nové parkovisko bude prepojené na existujúce parkovacie plochy pri Shopping Palace a hypermarkete TESCO.

K zámeru sa už kladne vyjadrilo ministerstvo životného prostredia, ktoré malo k nemu dovedna 26 rôznych pripomienok zväčša environmentálneho charakteru. Práce na výstavbe by sa mali začať už v najbližších týždňoch a skončené by mali byť na jar budúceho roku.

Páčil sa vám článok?