V starom Ružinove vyrastú výškové domy

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Stavebný boom neobíde ani územie ohraničené ulicami Jégého, Záhradnícka, Miletičova a Trnavská, kde v dohľadnej budúcnosti majú pribudnúť hneď tri výškové budovy.

V uplynulých dňoch pyrotechnici odstrelili 58 metrov vysoký komín, posledný v areáli bývalej cvernovky. Ako nás informovala hovorkyňa starostu Ružinova Anna Mihalčínová, bratislavská spoločnosť PLH chce v tejto lokalite postaviť dva objekty, na ktoré je už vydané aj územné rozhodnutie. Pôjde o dva polyfunkčné bytové domy, z ktorých jeden bude mať 20 nadzemných podlaží, bude v ňom 242 bytov, k dispozícii bude 189 parkovacích státí v podzemnej garáži a 180 vonkajších parkovacích miest. Druhý dom má mať 14 nadzemných podlaží, bude v ňom 50 bytov a 64 apartmánov, v podzemnej garáži bude 106 státí, k dispozícii okrem toho bude aj 90 vonkajších parkovacích miest.

Stavať sa má aj v lokalite pri areáli Saleziánov, kde akciová spoločnosť Residence pripravuje výstavbu polyfunkčnej budovy s 18 nadzemnými podlažiami, ktorá bude slúžiť prevažne na administratívne účely, budú v nej aj priestory pre obchod a služby. Súčasťou tohto objektu bude aj dvojpodlažná podzemná garáž s 320 parkovacími miestami.

Tento výpočet nemusí byť konečný, pretože v areáli bývalej cvernovky (Závodov MDŽ) ešte ostanú voľné pozemky. Ďalšie aktivity investorov v týchto miestach ešte nie sú známe. Lokalita starého Ružinova sa postupne mení na zónu výškových budov - zatiaľ sa tento trend výraznejšie prejavil na území južne od Záhradníckej ulici, kde už stojí vyše sto metrov vysoký obytný vežiak Gloria, dokončuje sa aj výstavba komplexu Rozadol na Trenčianskej ulici, ktorého súčasťou je aj výšková budova. Ako sme už informovali, okrem toho sa v Ružovej doline pri budove pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne pripravuje výstavba ďalšieho vežiaka s názvom Universo, ktorý má mať 21 nadzemných podlaží.

Páčil sa vám článok?