V Ružovej doline postavia 21-podlažný polyfunkčný vežiak s názvom Universo

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na ulici Ružová dolina v tesnej blízkosti budovy pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne a trhoviska na Miletičovej ulici, sa v júni začne výstavba polyfunkčného objektu Universo.

Stavba vyrastie v bloku ohraničenom ulicami Záhradnícka, Ružová dolina, Trenčianska a Miletičova, teda na území starého Ružinova, ktoré sa v posledných rokoch vďaka intenzívnej novej výstavbe výrazne zmenilo.

Objekt Universo, ktorý bude mať tri podzemné a 21 nadzemných podlaží, sa stane novým výrazným architektonickým prvkom v scenérii tejto lokality. Na prízemí budovy bude reštaurácia s prístupom priamo z ulice, na druhom a treťom nadzemnom podlaží sú navrhnuté administratívne priestory s výmerou 1928 štvorcových metrov, ktoré sú riešené ako veľkopriestorové kancelárie s možnosťou dodatočného predelenia na samostatné menšie kancelárie. Na štvrtom až dvadsiatom prvom nadzemnom podlaží bude spolu 132 bytov rôznych veľkostí od jednoizbových až po päťizbové, chýbať nebudú ani nadštandardné mezonetové štvorizbové a päťizbové byty.

V trojpodlažnej podzemnej garáži bude 162 státí, ďalších 41 státí má byť na prvom nadzemnom podlaží. Pokiaľ ide o tvary, projekt predpokladá, že budova bude zložená z dvoch obdĺžnikových, vzájomne sa prelínajúcich hmôt, nižšej horizontálnej s ôsmimi podlažiami a vertikálnej s 21 podlažiami, ktoré vzájomne pôdorysne vytvárajú tvar písmena T.

Celý objekt bude orientovaný do ulice Ružová dolina, na ktorú bude ústiť aj vjazd do podzemnej garáže. Ulica Ružová dolina je dopravne napojená na Bajkalskú, ktorá je súčasťou stredného dopravného okruhu mesta, cez Trenčiansku i Záhradnícku ulicu a priamo vyúsťuje na Prievozskú ulicu. Veľmi dobré je aj spojenie tejto lokality s centrom i ostatnými časťami mesta mestskou hromadnou dopravou.

Ukončenie výstavby, ktorej investorom je spoločnosť Diverso Development Bratislava, sa predpokladá v januári 2008.

Páčil sa vám článok?