Začali sa práce na rozšírení Auparku, stavba bude ukončená v budúcom roku

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Deviateho januára sa začali stavebné práce na rozšírení nákupno-zábavného centra Aupark v Petržalke o novú prístavbu, v ktorej bude nákupná pasáž. Pribudnúť majú aj dve výškové administratívne budovy.

Prístavba poskytne priestor aj pre väčšie obchodné prevádzky a doplní tak ponuku maloobchodu o známe medzinárodné reťazce. Celková prenajímateľná plocha obchodných pasáží v prístavbe Auparku bude predstavovať približne 14 400 štvorcových metrov, pribudne viac ako 30 prevádzok obchodu a služieb. Dovedna bude v celom Auparku prenajímateľná plocha vyše 58-tisíc štvorcových metrov. Na úrovni prízemia a prvého poschodia bude pokračovať obchodná pasáž s maloobchodnými prevádzkami a prevádzkami služieb a zábavy. Nadväzujúce dve výškové budovy (16-poschodová a 22-poschodová) budú vyhradené na administratívne účely. Parkovacie miesta zo zastavaného parkoviska P3 budú nahradené v podzemnom parkovisku, ktoré sa bude nachádzať pod celým Auparkom vrátane prístavby. Vjazd a výjazd osobných vozidiel či vozidiel MHD bude možný cez dva kruhové objazdy - cez jestvujúci kruhový objazd pri benzínovej pumpe OMV a druhý bude vybudovaný v blízkosti prístavby. Takisto po ukončení stavby pribudne jeden nový vjazd a dva výjazdy z podzemného parkoviska. Prístup od zastávok na Novom moste sa zlepší vybudovaním lávky pre peších. Tá bude viesť od zastávky, ktorá je umiestnená na Novom moste v smere do centra, a vyústi priamo do Auparku na druhé nadzemné podlažie prístavby.

Developerom projektu je spoločnosť HB Reavis Group. Náklady na stavbu by mali dosiahnuť dve miliardy korún. Plánovaný termín ukončenia prístavby Auparku je jar budúceho roku. Stavbu, ktorá sa začína realizovať v týchto dňoch, mala spoločnosť HV Reavis Group v úmysle vybudovať už dávnejšie - ide v podstate o druhú fázu projektu, ktorého celková koncepcia vznikla už koncom 90. rokov.

Páčil sa vám článok?