Podľa investora bude polyfunkčný objekt Dominant ozdobou Petržalky, je oň záujem

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na výstavbu polyfunkčného domu Dominant na Námestí hraničiarov v Petržalke je vydané právoplatné stavebné povolenie. O byty v tejto stavbe je veľký záujem a o garáže sa zaujímajú aj obyvatelia okolitých domov.

Informovala nás o tom Veronika Patrovičová, konateľka Investičnej a obchodnej spoločnosti Bratislava, ktorá je investorom výstavby tohto objektu. Reagovala na článok Susedia bojujú proti výstavbe vežiaku v minulom vydaní Bratislavských novín, v ktorom sme informovali o odpore obyvateľov Námestia hraničiarov proti výstavbe polyfunkčného domu Dominant. V článku sme okrem iného citovali tvrdenie obyvateľky jedného z existujúcich domov, že na novostavbu nie je platné stavebné povolenie.

V. Patrovičová nás ubezpečila, že na výstavbu objektu je vydané právoplatné stavebné povolenie. Stavbu vo výberovom konaní získal Metrostav SK ako generálny dodávateľ, ktorý sa v podpísanej zmluve o diele zaviazal postaviť celý objekt za 22 mesiacov. „Práve táto stavebná organizácia je zárukou kvality a dochvíľnosti,“ uviedla V. Patrovičová. „Stavby, ktoré teraz v Bratislave dokončuje a má v rozostavanosti, sú toho zárukou.“

Ako dodala, predaj bytov a garáži sa začal veľmi sľubne. O byty majú záujem najmä deti z okolitých domov, ktoré sa vyjadrili, že si nevedia predstaviť lepšiu adresu v Bratislave. „Je to blízko centra a Petržalka na rozdiel od iných častí Bratislavy dáva nevídané možnosti športového vyžitia mladých,“ konštatovala V. Patrovičová. „Veľkú rolu tam tiež hrá blízkosť obrovskej plochy zelene. O garáže prejavili záujem aj obyvatelia okolitých domov. V objekte je naplánovaných 180 garáží v prvom a v druhom podzemnom podlaží. Okrem toho bude k dispozícii ďalších 115 parkovacích miest v okolí stavby. My ako investori sme presvedčení, že Dominant bude ozdobou Petržalky.“

Objekt, ktorý naprojektovala architektonická kancelária Petra Janču, dotvorí túto časť námestia dominantným spôsobom. Stavba je posadená do stredu pozemku, okolie budú dotvárať sadové a terénne úpravy a nové parkovacie miesta voľne prístupné pre objekt a okolité budovy. Budova sa bude skladať z dvoch častí - dvadsaťpodlažnej a šesť-, resp. osempodlažnej. V novostavbe bude 170 bytov od jednoizbových po päťizbové a mezonety a okrem toho aj 30 nebytových priestorov, určených pre administratívu a obchody.

Páčil sa vám článok?