Na Tomášikovej vyrastie administratívne centrum so štyrmi výškovými budovami

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Lakeside Office Park je pracovný názov veľkého administratívneho komplexu spojeného s unikátnym parkom, ktorého výstavba sa pripravuje na pozemku na nároží Tomášikovej a Vajnorskej ulice.

Centrum vybuduje spoločnosť TriGránit, ktorá postavila neďaleko stojaci Polus City Center a administratívne veže Millenium Tower I a Millenium Tower II. Pôjde o komplex pozostávajúci zo štyroch administratívnych veží, ktorý chce investor postaviť v štyroch etapách v rokoch 2005 až 2013. Už veľkosť investície - asi 100 miliónov eur - naznačuje, že pôjde o rozsiahlu stavbu. Veľa prezrádzajú aj údaje, že po dokončení tu bude k dispozícii takmer 89-tisíc štvorcových metrov čistej administratívnej plochy a malo by tu pracovať vyše 8000 ľudí. V administratívnom centre majú byť jedny z najmodernejších kancelárskych priestorov v strednej Európe a bude určený pre vrcholné slovenské i zahraničné spoločnosti, ktoré sa rozhodnú umiestniť svoje sídla v tejto lokalite. Pridanou hodnotou bude atraktívne vonkajšie prostredie: parkovacie garáže, v ktorých má byť vyše 2200 miest, majú byť „maskované“ parkovou zeleňou. Dramaticky sklonený park, ktorého tvorcovia sa inšpirovali knižnicou Technickej univerzity v holandskom Delfte, štadiónom futbalového klubu Bayern v Mníchove a budovou ING Bank v Amsterdame, vizuálne previaže areál s rekreačnými plochami okolo jazera Kuchajda. Vytvorí atraktívne vstupné predpolie k štyrom administratívnym vežiam, z ktorých každá sa obkladovými materiálmi a riešeniami detailov bude odlišovať od ostatných. Veže budú riešené tak, aby opticky zdôrazňovali pokračovanie svahu. Výška veží má v smere od západu na východ postupne klesať. Dopravné prepojenie je navrhnuté cez Tomášikovu ulicu, pričom sa ráta aj s novou cestnou svetelnou signalizáciou.

Tomášikova ulica zásluhou vybudovania Lakeside Office Parku, ale aj ďalších výrazných stavieb na úseku od Rožňavskej po Vajnorskú ulicu nadobudne charakter veľkomestského bulváru. Rozsahom a intenzitou začatej alebo pripravovanej výstavby je Tomášikova ulica jednoznačne na prvom mieste v celej mestskej časti Bratislava - Nové Mesto.

Páčil sa vám článok?