Na Galvaniho postavia polyfunkčný dom, kde bude aj štvorhviezdičkový hotel

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pri novšej časti Galvaniho ulice, v blízkosti už existujúcich administratívnych budov Lindner a Lindbergh, má v dohľadnej budúcnosti pribudnúť stavba, ktorej súčasťou bude aj ubytovacia časť na úrovni štvorhviezdičkového hotela.

Nový objekt s pracovným názvom 42nd Street má pozostávať zo štyroch častí. Prvou bude dvojpodlažná podzemná parkovacia garáž, druhou, situovanou v severnej časti objektu, bude spomenutá hotelová časť. Má mať sedem nadzemných podlaží, pričom na prízemí je okrem vstupnej haly, recepcie a služieb navrhnutá aj reštaurácia so 142 stoličkami. Na druhom podlaží majú byť rokovacie priestory vedenia hotela a spoločenské sály, tretie podlažie bude tvoriť technický medzistrop. Na štvrtom až siedmom podlaží by malo byť 62 hotelových izieb, v ktorých sa ráta so 105 lôžkami. Izby majú napĺňať medzinárodný štandard štyroch hviezdičiek. Na siedmom podlaží sa ráta aj s fitnes centrom, soláriom či saunou.

Ďalšou časťou objektu majú byť skladové priestory situované v jeho južnej časti na prvom a druhom podlaží. Na štvrtom až šiestom podlaží sa ráta s administratívnymi priestormi v podobe veľkoplošných kancelárií, na streche administratívnej časti by mala byť terasa.

Celá stavba sa má svojím vzhľadom a riešením vymykať priemeru. „Koncept architektonického návrhu vychádza z filozofie vinúcej sa stuhy, ktorá sa plazí po zemi, odráža sa od nej, kĺže sa vzduchom a opätovne sa zalamuje,“ uvádza sa v investičnom zámere, do ktorého je v týchto dňoch možné nahliadnuť v magistrátnom pracovisku Služby občanom/Front Office. Výraz architektúry má byť prezentovaný aj v nočných hodinách atraktívnou nočnou ilumináciou. Výstavba by sa mohla začať ešte na jeseň tohto roku, ak by sa tak stalo, jej ukončenie by pripadlo na koniec budúceho roku.

Páčil sa vám článok?