Aquapark postaví zrejme iná firma

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Plánovaný aquapark v Petržalke zrejme nepostaví spoločnosť Aquaparky Slovakia, ale iný investor. Majiteľ pozemku, na ktorom by mal vodný zábavný park stáť, rokoval s novým investorom a uzavreli spolu predbežnú dohodu.

Majiteľ pozemku ani nový investor zatiaľ viac o dohode hovoriť nechcú, konkrétnejšie informácie by mali zverejniť koncom tohto týždňa. Spoločnosť Aquaparky Slovakia je zrejme už „mimo hry“. Ako však uviedol riaditeľ spoločnosti Aquaparky Slovakia Ján Budziňák, „všetko je otvorené a nie je vylúčené, že sa na výstavbe aquaparku budeme podieľať aj my.“

Vlastník pozemku sa o výstavbe aquaparku v lokalite Jarovského ramena dohodol so spoločnosťou Aquaparky Slovakia ešte v roku 2002. Následne spoločnosť začatie výstavby aj oznámila verejnosti, stavať však nezačala. V roku 2003 spoločnosť oznámila, že začne stavať v apríli a park postaví do konca roka 2004. Keď už mal aquapark stáť, Aquaparky Slovakia zverejnili informáciu, že „došlo k posunu v avizovaných termínoch výstavby nielen z dôvodov prípravy ďalších štúdií a projektov, ale aj riešením pozemkov z dôvodu rozšírenia plochy, stanoviskami ústavov hygieny, ekonomickou analýzou projektu a samotným schvaľovacím procesom v peňažných ústavoch.“ Verejnosť vtedy ubezpečili, že novopostavený aquapark sprístupnia v roku 2006.

Páčil sa vám článok?