Výstavba aquaparku je v nedohľadne

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Majiteľ pozemku v bratislavskej Petržalke, na ktorom mala spoločnosť Aquaparky Slovakia postaviť aquapark, začne o výstavbe vodného zábavného parku rokovať s novým investorom.

Majiteľ pozemku bude s potenciálnym investorom aquaparku rokovať tento týždeň. Podľa hovorkyne petržalského starostu Milky Podmajerskej majiteľovi pozemku už zrejme nevyhovuje spolupráca so spoločnosťou Aquaparky Slovakia, ktorá projekt roky neposunula ďalej.

Vlastník pozemku sa o výstavbe aquaparku v lokalite Jarovského ramena dohodol so spoločnosťou Aquaparky Slovakia ešte v roku 2002. V tom roku spoločnosť začatie výstavby aj oznámila verejnosti, stavať však nezačala. V roku 2003 spoločnosť oznámila, že začne stavať v apríli a park postaví do konca roka 2004. Keď už mal aquapark stáť, Aquaparky Slovakia zverejnili informáciu, že „došlo k posunu v avizovaných termínoch výstavby nielen z dôvodov prípravy ďalších štúdií a projektov, ale aj riešením pozemkov z dôvodu rozšírenia plochy, stanoviskami ústavov hygieny, ekonomickou analýzou projektu a samotným schvaľovacím procesom v peňažných ústavoch.“ Verejnosť vtedy ubezpečili, že novopostavený aquapark sprístupnia v roku 2006.

Riaditeľ spoločnosti Aquaparky Slovakia Ján Budziňák sa k zmene investora vyjadriť nechcel. Ako uviedol, mali zabezpečiť, aby do výstavby aquaparku v Petržalke investoval zahraničný partner. To sa im podľa neho aj podarilo a na financovaní projektu sa mali podieľať predovšetkým talianski partneri z ich vlastných úverových zdrojov, pričom náklady na výstavbu aquaparku by mali dosiahnuť takmer 1,2 miliardy korún. Ako dodal, vlastník pozemku chce rokovať iba o zmene zahraničného investora.

Objekt aquaparku mal podľa plánov spoločnosti Aquaparky Slovakia pozostávať z trojhviezdičkového hotela Aqua, kongresového centra a dvojposchodovej Aquareny s deviatimi bazénmi a niekoľkými reštauráciami a kaviarňami. Súčasťou Aquareny mala byť aj dvojpodlažná promenáda s niekoľkými obchodnými priestormi vrátane sauny, telocvične, fitness a iných príležitostí na relax.

Páčil sa vám článok?