Pri Auparku postavia nový parkovací dom

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pri Auparku v dohľadnom čase pribudne sedempodlažná parkovacia garáž, ktorá má vyriešiť nedostatok parkovacích kapacít spôsobený vysokou návštevnosťou tohto nákupno-zábavného centra.

Výstavbu parkovacieho domu si vyžiada aj plánované rozšírenie Auparku o prístavbu s novými obchodnými priestormi a výškovú časť s administratívnymi obytnými priestormi, ktoré je naplánované v severozápadnej časti existujúceho areálu. Mestská časť Petržalka podmienila zamýšľané rozšírenie Auparku práve vybudovaním parkovacieho domu. Po jeho výstavbe sa má nielen zlepšiť súčasná situácia s nedostatkom parkovacích miest pre návštevníkov Auparku (aj po jeho dobudovaní), ale v prípade potreby nový parkovací dom poskytne nárazovo parkovacie miesta pre návštevníkov podujatí organizovaných spoločnosťou Incheba.

Objekt má byť situovaný na území ohraničenom zo severovýchodnej strany výjazdovou komunikáciou z Auparku na Einesteinovu ulicu, z južnej strany Einsteinovou a zo západu susedným vonkajším parkoviskom. Objekt bude dopravne napojený pripojovacou komunikáciou s kruhovým objazdom na Einsteinovu ulicu. Kruhový objazd má zároveň zabezpečiť plynulý prejazd z Nového mosta do Auparku, ako aj dopravné napojenie do parkovacieho objektu.

Parkovací dom vybudujú na jednom z existujúcich parkovísk a bude v ňom 704 parkovacích miest. Oproti jestvujúcemu stavu sa počet parkovacích miest zvýši o 294. Objekt má mať sedem podlaží a ráta sa s parkovaním aj na jeho streche. Súčasťou stavby je výjazdová rampa pre vozidlá a rampa pre peších vedúca do objektu. Budova bude vizuálne korešpondovať s fasádnym riešením Auparku, jeho fasáda bude z metalického plášťa, na ktorom budú billboardy a bigboardy na reklamné účely. Začatie výstavby sa predpokladá v januári 2007, ukončenie o päť mesiacov neskôr.

Páčil sa vám článok?