Pri Kuchajde pribudne vyše 700 bytov, s ich výstavbou sa má začať už v júli

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Tomášikovej ulici na území medzi bývalým obchodným domom IKEA a železničnou stanicou Bratislava - Nové Mesto sa už v júli začne výstavba bytového komplexu Koloseo, v ktorom bude vyše 700 bytov.

Bytový komplex bude pozostávať zo štyroch samostatných objektov, ktoré budú tvoriť samostatný uzavretý areál. Jednotlivé objekty sú projektované ako 10- až 14-poschodové budovy. V podzemných podlažiach budú parkovacie garáže, na prízemí sú navrhnuté obchody, kaviarne, fitnes centrum a ďalšie služby. Na ostatných podlažiach bude 716 bytov rôznych dispozičných riešení a veľkostí, od jednoizbových až po veľkometrážne mezonety. V podzemných parkovacích garážach bude 631 parkovacích miest, ďalších 174 miest na parkovanie bude k dispozícii na úrovni terénu, spolu teda bude k dispozícii 805 parkovacích miest. Investorom výstavby bytového komplexu je spoločnosť Tomášikova, s. r. o. Ukončenie výstavby sa predpokladá už koncom budúceho roku.

Scenéria Tomášikovej ulice a jej okolia v úseku od Rožňavskej po Vajnorskú ulicu sa už v dohľadnej budúcnosti zásadne zmení a vďaka novej výstavbe nadobudne táto dôležitá dopravná tepna charakter veľkomestského bulváru. Okrem bytového komplexu Koloseo tu majú pribudnúť aj ďalšie výrazné dominanty. Ako sme už informovali, na území od železničnej stanice Bratislava – Nové Mesto po Vajnorskú plánuje spoločnosť TriGránit Office, ktorá postavila Polus City Center a dvojicu veží Millenium Tower I a II, výstavbu administratívneho centra s názvom Lakeside Office Park. Slovenská sporiteľňa chce na území medzi bývalým obchodným domom IKEA a dopravným ihriskom vybudovať svoju novú ústredňu – budovu s deviatimi podlažiami. Okrem toho už existujú zámery, podľa ktorých by malo byť zastavané aj územie, na ktorom je v súčasnosti bývalý obchodný dom IKEA a celý okolitý priestor. Mesto navyše v najbližších rokoch plánuje predĺženie Tomášikovej ulice až po Račiansku.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie