Tomášikova sa zmení na mestský bulvár

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Tomášikovej ulici v úseku od Trnavskej cesty a Rožňavskej po Vajnorskú ulicu v dohľadnej budúcnosti pribudne hneď niekoľko stavieb, ktoré výrazne zmenia celkovú scenériu tejto lokality.

Ako sme už informovali, na území od železničnej stanice Bratislava - Nové Mesto po Vajnorskú plánuje spoločnosť TriGránit Office, ktorá postavila Polus City Center a dvojicu veží Millenium Tower I a II, výstavbu administratívneho centra s názvom Lakeside Office Park.

Slovenská sporiteľňa chce na území medzi bývalým obchodným domom IKEA a dopravným ihriskom vybudovať svoju novú ústredňu. V tejto lokalite sa však objavil aj tretí investor, firma Tomášikova, s.r.o. V tesnej blízkosti ústredne Slovenskej sporiteľne pripravuje výstavbu polyfunkčného komplexu, v ktorom má byť okrem iného vyše 500 bytov. Podľa našich zistení je tento zámer, ktorý zvýrazňuje doterajší trend rastu intenzity bytovej výstavby v Novom Meste, v štádiu vybavovania príslušných povolení. Pokračujú prípravy tendra na bankového partnera a dodávateľa stavby.

Na pozemku sa už v súčasnosti vykonáva geologický prieskum. Projekt bude výnimočný aj formou predaja, keď záujemcovia o byty si budú môcť obzrieť ich modely v reálnej veľkosti priamo v priestoroch bývalého obchodného domu IKEA.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie