Neďaleko kostola postavia dva domy

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Výstavba dvoch menších polyfunkčných domov sa pripravuje na Betliarskej ulici neďaleko Nemocnice sv. Cyrila a Metoda. Časť nových priestorov bude slúžiť pre potreby rímskokatolíckej cirkvi.

Územie, na ktorom sa má výstavba realizovať, je zo severu ohraničené Chorvátskym ramenom, z juhu Betliarskou ulicou, severozápadnú a východnú hranicu tvoria komunikácie navádzajúce k prejazdom cez Chorvátske rameno. Pozemok je v súčasnosti nezastavaný, okrem neudržiavanej zelene sú tu aj rôzne skládky. V jeho okolí je areál Veľkého Draždiaka, kostol a veľkopredajňa potravín. Mali by tu vyrásť dva na petržalské pomery neveľké objekty, ktorý by mali mať po päť nadzemných podlaží a v každom z nich by v čiastočne zapustenom suteréne malo byť po 32 parkovacích miest.

Prvý z týchto objektov by mal slúžiť pre potreby rímskokatolíckej cirkvi, ktorej patrí aj pozemok, kde oba domy majú stáť, v druhom by mali byť prenajímateľné a administratívne priestory a na dvoch najvyšších podlažiach aj 16 bytov. Objekty sú navrhnuté tak, aby vhodne zapadli do tejto lokality a aby územie v ich okolí v budúcnosti mohlo byť využité napríklad na športové a rekreačné účely. Výstavba by sa mala začať už v najbližších mesiacoch, ukončená by mala byť v roku 2007.

Páčil sa vám článok?