Voľby 2022: Volič potrebuje predložiť občiansky preukaz, cudzinci doklad o pobyte

11.10.2022

Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Páčil sa vám článok?

Volič preukáže svoju totožnosť v spojených krajských a komunálnych voľbách občianskym preukazom. Cudzinci sa preukážu dokladom o pobyte cudzinca. Pripomenula to hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR. Pri preukazovaní totožnosti sa nedá použiť cestovný pas ani vodičský preukaz.

V spojených voľbách môžu hlasovať aj cudzinci. Okrem predloženia dokladu je podmienkou plnoletosť a trvalý pobyt v danej obci. "Na hlasovanie nepostačuje skutočnosť, že voliča bez dokladov pozná niektorý z členov okrskovej volebnej komisie," skonštatovala Eliášová.

Pokiaľ si volič v čase volieb vybavuje nový občiansky preukaz z dôvodu uplynutia platnosti či nesprávnych alebo neplatných údajov, vo volebnej miestnosti sa môže preukázať žiadosťou o vydanie občianskeho preukazu alebo potvrdením od orgánu Policajného zboru.

Spojené voľby budú 29. októbra. Voliči môžu hlasovať len v mieste svojho trvalého bydliska. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 20.00 h.

Aj vďaka medzinárodnej spolupráci bratislavskej krajskej kriminálky skončili vykrádači bytov za mrežami

Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave pomohli objasniť ďalší prípad majetkovej trestnej činnosti súvisiacej s vykrádaním bytov. Vďaka intenzívnej medzinárodnej spolupráce s kolegami z Policie České republiky prijali bratislavskí krajskí kriminalisti informáciu o pohybe páchateľov tohto druhu trestnej činnosti z územia Česka na Slovensko.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie