Voľby2022: O post starostu bratislavského N. Mesta sa uchádza šesť kandidátov

31.8.2022
Miestny úrad Nové Mesto

Zdroj: web MČ

Páčil sa vám článok?

Na post starostu bratislavského Nového Mesta v jesenných komunálnych voľbách podali kandidatúru šiesti uchádzači. Na post miestneho poslanca do 25-členného miestneho zastupiteľstva podalo kandidátnu listinu 81 uchádzačov. Uviedol to hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.  

Konkrétne mená kandidátov na šéfa miestnej samosprávy mestská časť zatiaľ neposkytuje, urobí tak až po zasadnutí miestnej volebnej komisie, ktorá rozhodne o ich registrácii.

Na starostu Nového Mesta už ohlásil kandidatúru aktivista, zakladateľ Zelenej hliadky a terajší šéf oddelenia životného prostredia a dopravy na miestnom úrade v Rači Matúš Čupka, ktorý je spoločným kandidátom mestskej strany Team Bratislava, parlamentnej SaS a mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS). Kandidatúru ohlásil tiež novomestský miestny poslanec Andrej Árva. Svoju kandidatúru potvrdila v auguste obyvateľka Simona Timková. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

(TASR)

Páčil sa vám článok?