Vybehnete po schodoch tejto budovy na 28. poschodie? Zapojte sa do súťaže v netradičnom športe

10.10.2024
0

Zdroj: Archív banoviny

Páčil sa vám článok?

Milujete šport a súťaže, na ktorých panuje priateľská a veselá atmosféra? Ak áno, prídete si na svoje. Bratislava sa onedlho stane dejiskom finálových pretekov STC - prvého Slovenského pohára v behu do schodov. Tentokrát sa cieľ s nádherným výhľadom bude nachádzať na 28. poschodí.

Organizátor podujatia Športová Nadácia Kotrmelec pozýva všetkých nadšencov tohto netradičného športu už na druhý ročník podujatia Nivy Tower Run. V sobotu 26. októbra o 11:00 h čaká súťažiacich v budove Nivy Tower (Mlynské nivy 5) poriadna výzva. Cieľ sa bude nachádzať na 28. poschodí, ku ktorému je potrebné zdolať šťavnatých 650 schodov.

Každeho pretekára dovedie trať priamo k výhľadu na celú Bratislavu z vtáčej perspektívy, ktorý si budú môcť bežci vychutnať z priestorov Lab 28. Podujatie moderuje obľúbený Richard Vrablec.

"Príďte si posunúť svoje limity, alebo ich len vyskúšať. Povedzte si, toto nesmieš nechať tak, toto musíš dať!" pozýva na podujatie jeho organizátor a riaditeľ spomínanej nadácie Tony Reichmann. "No je to pomerne fyzicky náročné, preto neodporúčam sa rovno prihlasiť na podujatie bez tréningu," dodal pre Bratislavské noviny Tony Reichmann.

Zdroj: Športová Nadácia Kotrmelec

Organizátor podujatia Tony Reichmann pôsobí aj ako kondičný tréner, trénoval aj bežeckú skupinu zameranú na beh do schodov. Zorganizoval prvé podujatie Iuventa Sprint a vytvoril ustanovujúci slovenský rekord v behu 100 km na bežeckom páse.

Registrácia súťažiacich je možná online do 24. októbra alebo do naplnenia limitu 300 bežcov na adrese towerrunningcup.sk. V prípade nenaplnenia limitu aj na mieste pred pretekmi. Prezentácia je v deň pretekov od 9:00 do 10:45 pred výškovou budovou.

Pretekať sa bude podľa platných pravidiel TWA (www.towerrunning.com). Základné pravidlo je prekonať výškový rozdiel vlastnými silami (behom, krokom, plazením). Štartuje sa jednotlivo v 30 sekundových intervaloch. Súťaž organizuje Športová Nadácia Kotrmelec, ktorá už má úspešne na svojom konte niekoľko towerrunových a bežeckých podujatí.

Súťažiaci musí mať v deň preteku minimálny vek 16 rokov, pri účastníkoch do 18 rokov je potrebný podpísaný súhlas zákonného zástupcu. 

(ms)

Páčil sa vám článok?