Zápas s Manchestrom bol pre Vladka Weissa posledným, jeho otca premohli emócie

2.10.2024
0

Zdroj: TASR- Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

Futbalisti Manchestru City potvrdili na Tehelnom poli svoju extratriedu. Vo svojom druhom vystúpení v hlavnej fáze Ligy majstrov 2024/25 zdolali Slovan hladko 4:0, pričom dominovali počas celého zápasu.

Trénera Manchesteru Pepa Guardiolu potešil výkon, domáceho Vladimíra Weissa staršieho zasa premohli emócie. Tesne po dueli sa totiž na Tehelnom poli šepkalo, že jeho syn odohral posledný zápas v kariére.

Slovenský majster začal zápas šancou Toliča, ale potom už mali hostia hru pod kontrolou. "Bol to krásny večer, výsledok je aký je, ale hrali sme proti najlepšiemu tímu na svete. Postavil som zostavu, ktorá si to zaslúžila. Hráči zápas oddreli a som rád, že ich ľudia vytlieskali a mali zážitok z futbalu. My hráme na čo máme, ja som hrdý, že sme vôbec postúpili do tejto súťaže. Musíme sa teraz sústrediť na ligu," uviedol Weiss.

V 78. minúte kouč Slovana vystriedal svojho syna Vlada, tento moment bol veľmi emotívny pre oboch. Či to však bol posledný zápas 34-ročného futbalistu, nechcel jeho otec komentovať: "Vladko vám povie sám ostatné veci. Som jeho otec a tréner a je mi ťažko. Tešil sa na zápas, v City strávil mladosť. Bolo to pre neho krásne obdobie a ďakujem všetkým, ktorí mu v Manchestri pomáhali. Ale všetko sa raz skončí, on sa vyjadrí sám a ja sa tiež vyjadrím k tomu, čo sa udeje," dodal Weiss. Tréner "belasých" však niečo naznačil v ďalšej odpovedi. "Mám veľkú emóciu, či už kvôli Vladkovi, alebo aj kvôli sebe. Som aj dojatý a aj unavený."

Potom sa kouč Slovana vrátil k zápasu: "Bol to lepší výkon ako proti Celticu, ale hrali sme o triedu s lepším mužstvom. Toto je iný svet, my máme svoj. Prebojovali sme sa do Ligy majstrov zaslúžene, ale toto sú svetové mužstvá. Ak sa Pepovi nezrania hráči, lebo majú aj ťažkú ligu, môžu vyhrať. My máme súperov za trest, ale aj za odmenu, je to pre nás zážitok. Mladí hráči sa učia a budú na to spomínať celý život. Budeme ešte bojovať s Dinamom Záhreb, ktorý je na našom leveli."
Weiss starší sa pred zápasom uznanlivo vyjadril ku Guardiolovi, po zápase si s charizmatickým Španielom vymenil pár slov.

"Pepovi som kúpil dar, nemôžem konkretizovať, ale povedal som mu, nech si to užije po finále."
Tréner Citizens si však rovnako po zápase povedal niečo aj s Weissom mladším. "Viem, že žil v Katare a viem, že to bol možno jeden z jeho posledných zápasov. Ja som sa ho pýtal, čo bude robiť, možno sa vydá na kariéru trénera," prezradil Guardiola.

Kouč anglického majstra sa vyjadril aj k Dominikovi Takáčovi. Brankár Slovana bol najlepším hráčom svojho mužstva, zneškodnil viacero gólových príležitostí súpera. "Zabránil mnohým gólom, jeho posledné zákroky boli skvelé, mal neuveriteľné reakcie. Bol to pre neho náročný večer, podal dobrý výkon."

Tréner Slovana si na záver zaspomínal na svoje pôsobenie v Artmedii Petržalka, s ktorou sa tiež predstavil v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. "Futbal sa odvtedy zmenil. Technológiami, prístupom hráčov, podmienkami. Zdolali sme vtedy Porto, hrali sme dobré zápasy s Glasgowom, či Interom Miláno. Ale anglická liga sa zmenila príchodmi trénerov ako Klopp, či Pep. Dnes sú Arsenal, City a Liverpool ´odstrelení´. City minule remizovali s Newcastlom, ale ďalších sedem zápasov vyhrajú. Ja im to zo srdca prajem."

(TASR)

Páčil sa vám článok?