Vedeli ste? V Bratislave otvorili posilňovňu, kde si môžete zatrénovať aj bojové športy

3.10.2024
0

Zdroj: Slov Uni Sport

Páčil sa vám článok?

Pre milovníkov športu v Bratislave je k dispozícii zaujímavá novinka. V posilňovni si popri cvičení môžete zájsť vyskúšať svoje schopnosti do boxerského ringu, MMA klietky či na tatami. Novú posilňovňu spojenú s bojovými športmi otvorili na Kramároch.

Posilňovní je v Bratislave naozaj dosť. Záujemcovia nájdu aj miesta, kde možno trénovať bojové športy. Priestor, ktorý sme objavili na Kramároch, je však iný a v hlavnom meste zatiaľ asi jediný. Po zaplatení obyčajného vstupu do posilňovne máte na jednom mieste plne k dispozícii činky, kardio stroje, priestory pre bojové športy a dokonca i trénerov či kurzy sebaobrany.

"Celý priestor je rozdelený na dve časti, 50 percent tvorí posilňovňa, 50 percent je určených pre bojové športy. Ani v posilňovni, ani v časti pre bojové športy by nemalo návštevníkom chýbať nič. Je tu klietka - oktagon, ring, tatami, boxerský kút, môžete trénovať zápasenie, box, muay thai, MMA," prezradil nám majiteľ posilňovne Igor Mogilevsky. Je pôvodom z Moskvy a bojovým športom či sebaobrane sa venuje od detstva. Na Slovensku žije už 15 rokov a ako vraví, našiel tu nový domov.

Zdroj: ms

Nájdete tu aj boxerský ring.

V posilňovni Slov Uni Sport, ktorú nájdete na Opavskej na Kramároch (v areáli nemocnice, na rampe stačí povedať, že idete do telocvične a vpustia vás), to funguje úplne jednoducho. Zaplatíte cez platobnú bránu vstup do fitka (deti do 14 rokov v sprievode rodiča ho majú dokonca zdarma, študenti výraznú zľavu) a máte všetko k dispozícii. Teda je úplne na vás, či budete cvičiť s činkami, alebo si zájdete s niekým zaboxovať do ringu. Je jedno, či ste profík alebo začiatočník, ktorý s bojovými športami ešte neprišiel do styku.

FOTOGALÉRIA:

"Kvôli hygiene si treba rukavice priniesť, ale pre úplných amatérov máme k dispozícii aj pomôcky ako chrániče, prilby, boxerské či MMA rukavice, všetko," vysvetľuje Mogilevsky. Skupiny si môžu ring cez aplikáciu aj zarezervovať, ostatní zas v aplikácii uvidia, či bude v čase ich návštevy časť bojovej zóny obsadená.

Zdroj: ms

Nechýba oktagonová klietka.

"Profesionálny ring a oktagon na medzinárodné súťaže majú mať 8x8 metrov, tatami na zápasenie, kde si môžete zacvičiť i gymnastiku,12x12 metrov. U nás nájdete tréningové veľkosti, ring a oktagon majú 7x7 metrov a tatami 8x16. Podložky sú zámerne z rôznych materiálov podľa športu, na ktorý sú určené," vysvetľuje  Igor Mogilevsky.

Zdroj: ms

Okrem činiek nechýba množstvo kardio strojov.

V posilňovni nájdete aj trénerov či trénerky rôzneho zamerania. Box, MMA, kick box či thajský box, taekwondo alebo fitness. Trénera si môžete "zobrať" aj jednorázovo a vyskúšať si, či vám nejaký šport sadne.  "Vždy tu niekto z nás je. Každého, kto príde prvýkrát, tréneri posilňovňou prevedú a všetko mu ukážu," dodáva majiteľ posilňovne.

(ms)

Páčil sa vám článok?