Majstrovstvá Európy v pretláčaní: Bajčiová získala v Bratislave zlatý double

11.5.2024
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

Slovenská reprezentantka v pretláčaní rukou Barbora Bajčiová (na foto vľavo) dosiahla na ME v Bratislave zlaté double. Po piatkovom triumfe v súťaži ľavou rukou nenašla v kategórii nad 90 kg premožiteľku ani v pravačke.

Lucia Debnárová vybojovala v sobotu v Dome športu v kategórii do 60 kg striebro. Bronzové medaily zavesili na krk Martine Sojkovej (do 55 kg) a Petrovi Celesovi (do 100 kg).

Bajčiová za domácimi stolmi ani raz neokúsila trpkosť prehry, v sobotňajšom finále zvíťazila nad Taliankou Giuliou Pariovou. "Bola to z mojej strany taká povinná jazda. Súťaž bola o niečo ťažšia ako v piatok, predsa len pravačky sú dominantné ruky. Som rada, že ma dnes prišli povzbudiť rodičia a kamaráti, bola to pre mňa psychická podpora. Teší ma, že sme tento šampionát zakončili ziskom zlatej medaily, hor sa teraz do ďalšej prípravy," povedala pre TASR úspešná slovenská pretláčačka.

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Barbora Bajčiová po dnešnom triumfe.

Debnárová vo finále prehrala s Bulharkou Dimitrinou Petrovovou, aj zo zisku striebra však mala radosť. "Veľmi sa teším. Pripomenulo mi to staré časy, keď som vo finále neustále súperila s Jekaterinou Jefimovovou. Získať zlato a striebro z ME a navyše na domácej pôde, to je skvelé. Petrovová bola vo finále silná, je to predstaviteľka novej generácie, no je tam nejaká cestička, ako ju zdolať. Na augustových MS v moldavskom Kišiňove sa jej pokúsim odplatiť prehru z Bratislavy," uviedla členka AWK Senec.

(TASR)

Páčil sa vám článok?