Bratislavčania sa môžu tešiť na dobrý tenis, doma budú hrať Kučera aj Hrbatý

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Koncom roka ide Bratislava z jedného športového podujatia do druhého. Po futbalovom zápase Slovensko - Anglicko a turnaji tenistiek WTA Tour prichádzajú na rad muži. Od 2. do 11. novembra sa v hale C Incheby koná challengerový turnaj ATP Tatra banka Open 2002 s dotáciou 100-tisíc dolárov.

Na najväčšom slovenskom mužskom tenisovom turnaji roka sa predstaví naša kompletná elita na čele s Hrbatým, Kučerom a Beckom. Okrem nich sa diváci môžu tešiť na skutočne zaujímavé obsadenie, ktoré pomôže vytvoriť pätnástka hráčov z prvej tenisovej stovky.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu je právom pyšný na účasť, ktorú môžu závidieť aj turnaje s vyššou dotáciou: „Hoci sme challenger, obsadením sa približujeme turnajom ATP. Za to, akých hráčov privítame, vďačíme trom faktorom: Po prvé je to tradičné miesto v kalendári ATP, ďalej máme vhodný termín po skončení najväčších turnajov a po tretie, hráči, ktorí k nám prídu, majú poslednú šancu získať body do rebríčka pred posledným granslandovým turnajom Australian Open.“

Z jednotlivých mien môžu zaujať olympijský víťaz spred desiatich rokov Švajčiar Rosset, svoje si už uhral aj Maročan Hicham Arazi. Organizátorov trošku mrzí, že v Bratislave sa neobjaví nikto z absolútnej svetovej špičky. Igor Moška: „Hráči z TOP 50 sa nemôžu hlásiť na challenger. Ich účasť môže byť len na voľnú kartu. Pred týmto ročníkom síce niektorí o ňu požiadali, ale my sme sa rozhodli dať šancu mladým talentom.“

Z hráčov, ktorí sa prihlásili, je najvyššie nasadený Boutter z Francúzska (54.), ďalším je slovenská jednotka Dominik Hrbatý (58.), obhajca prvenstva Karol Kučera má ôsmy najlepší renking. Okrem týchto dvoch slovenských reprezentantov a Karola Becka sa v Inchebe predsatvia aj Peter a Kamil Čapkovičovci i Branislav Sekáč.

Šancu postúpiť však mali aj ďalší naši hráči, ktorých sa v kvalifikácii predstavilo päť až šesť, medzi nimi aj daviscupový reprezentant Švarc a bývalý reprezentant Krošlák. Pozvánkou pre divákov by mohlo byť aj nedávne vystúpenie Kučeru s Hrbatým na turnaji v Petrohrade, kde sa našim darilo. Karol Kučera tam zdolal Američana Agassiho a Dominik Hrbatý domáceho Kafeľnikova. Zdá sa teda, že forma slovenských tenistov sa v pravý čas vracia do starých dobrých koľají!

(mm)

Páčil sa vám článok?