HC Slovan sa predstaví na najstaršom a najslávnejšom turnaji v Európe - o Spenglerov pohár

20.12.2021

Zdroj: HC Slovan

Páčil sa vám článok?

HC Slovan Bratislava získal pozvánku na turnaj Spengler Cup Davos 2021 ako náhradník. Svoju účasť na turnaji museli z dôvodov súvisiacich s pandémiou COVID 19 zrušiť výber Kanady a švajčiarsky účastník najvyššej NLA súťaže HC Ambri-Piotta, ktorého hráči sa ocitli v karanténe.

„Predseda organizačného výboru Spengler Cup Marc Gianola a športový riaditeľ Fredi Pargätzi sa ešte v závere uplynulého víkendu spojili so zástupcami nášho klubu a ponúkli im účasť na tohtoročnom turnaji. Slovan sa o účasť na turnaji, ktorý v sedemdesiatych rokoch minulého storočia trikrát za sebou vyhral, aktívne uchádzal s reálnou perspektívou budúceho ročníka 2022. Vzhľadom na výborné niekoľkoročné kontakty a vzťahy so zástupcami organizátora turnaja však v priebehu niekoľkých hodín súhlasil s účasťou už počas tohtoročných sviatkov," informuje klub HC Slovan Bratislava na svojej oficiálnej webovej stránke. 

Návrat Slovana na najstarší a najprestížnejší klubový hokejový turnaj na starom kontinente je veľkým úspechom pre samotný klub, ale aj pre celý slovenský klubový hokej. Pri rýchlej pozvánke zavážila nielen slávna minulosť bratislavského klubu, ktorá je spojená aj so samotným turnajom, ale aj aktuálne suverénne postavenie lídra tabuľky Tipos extraligy, kvalitná práca klubového marketingu v priebehu tohtoročnej účasti Slovana v Champions Hockey League (Slovan patril medzi päť najaktívnejších klubov z hľadiska prezentácie produktu hokejovej ligy majstrov) a manažérska práca Maroša Krajčiho, predsedu dozornej rady klubu Mariána Bezáka ako aj bývalého prezidenta SZĽH a člena rady IIHF Igora Nemečka. Všetci sú rešpektovanými funkcionármi s výbornými pracovnými i osobnými kontaktmi na organizátorov turnaja.

​V samotnom rozpise turnaja by mal HC SLOVAN Bratislava nahradiť Kanadu. Posledného šiesteho účastníka turnaja, ktorý nahradí Ambri-Piotta, by mali organizátori oznámiť v priebehu najbližších pár hodín. Špekuluje sa, že by to mohol byť národný výber niektorej z európskych hokejových krajín alebo iný švajčiarsky klubový tím.

Ak zostane v platnosti pôvodné vyžrebovanie, Slovan by sa mal v základnej skupine stretnúť najprv 26. decembra so Spartou Praha a o deň neskôr s domácim klubom HC Davos. Po dni voľna turnaj pokračuje vyraďovacom fázou. Finále sa už tradične hrá na Silvestra na pravé poludnie.

(ars)

Páčil sa vám článok?