Nielen streetball, ale aj volejbal, futbal a nohejbal

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Kto si už zvykol na bratislavské streetballové turnaje, príde si na svoje aj najbližšie leto. Bratislava nezostane ani v prvom roku nového tisícročia bez tradičného stretnutia pod basketbalovými košmi, ktoré láka nielen hráčov, ale aj prizerajúcich sa fanúšikov.

V nedeľu 24. júna sa na parkovisku pri Inchebe uskutoční Adidas Games 2001, s podtitulom ,,Deň plný športu, súťaží a zábavy“. Na tohtoročnom podujatí však nepôjde iba o klasický streetball, na programe je oveľa širšia ponuka. Okrem streetballu sa bude súťažiť aj v plážovom volejbale, minifutbale a nohejbale, zaujímavý program je prichystaný pre fanúšikov netradičných športov či hudobných fajnšmekrov.

Čo sa týka športuchtivých Bratislavčanov, záujemcovia dostanú prihlášky v značkovej predajni Adidas na Dunajskej ulici do stredy 20. júna.

Pre informáciu, prinášame počet hráčov potrebných v jednotlivých športoch.

  • Na streetball sa musia zapísať štyria hráči, na plážový volejbal dvaja, na nohejbal traja, na minifutbal štyria.
  • Prihlášky nie sú vekovo ohraničené, akurát vo futbale to môžu byť iba chlapci a dievčatá do 15 rokov.
  • Streetball má štyri kategórie: A: ženy open, B: mix 11-15 rokov, C: muži od 16 do 19 rokov, D: mix nad 19 rokov.
  • Plážový volejbal má spoločnú kategóriu mužov a žien.
  • Nohejbal juniorsku kategóriu do 15 rokov a seniorsku nad 15 rokov.

Súťaží sa o zaujímavé ceny, hlavnou je zájazd podľa vlastného výberu od CK Neckermann v hodnote 100 tisíc korún, pripravené sú však aj odmeny od Adidas, Sony, Sprite...

Podujatie sa začína ráno o 10. h a potrvá približne do 20. h. Kto dá prednosť iným športom, môže si pozrieť ukážky skateboardistov, cyklotrialistov, vyskúšať si horolezeckú stenu... Počas celého dňa je pripravený kultúrny program, v ktorom vystúpia napríklad No Name, Plus-mínus, Žena z lesoparku.

Organizátori mysleli aj na najmenších, pre ktorých je pripravený Detský kútik, Legoland... ,,Tešíme sa na všetkých súťažiach i športových fanúšikov a veríme, že v nedeľu 24. júna zažijú skutočne super deň,“ pridáva želanie šéfka organizátorov Eva Borošová.

(mm)

Páčil sa vám článok?