Bratislava má futbalového majstra a všetky tri bratislavské mužstvá čakajú poháre

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Ak trošku preženieme, tak futbalová Mars superliga sa stala menšími futbalovými majstrovstvami Bratislavy. Tabuľka po záverečnom 36. kole totiž hovorí jednoznačne, kde sa v minulom ročníku usadila najväčšia futbalová kvalita.

Majstrom a víťazom pohára sa stal Inter, druhé miesto obsadili jeho susedia z Tehelného poľa a hetriku bratislavských mužstiev zabránil iba tretí Ružomberok, ktorý tesne predstihol štvrtú Petržalku!

Najbúrlivejšie oslavy boli, samozrejme, na Pasienkoch. Interisti sa po dobrej jeseni na jar trápili, ale keďže kolísavé výkony sa nevyhli ani belasým, titul je v správnych rukách. Rozhodol o tom zápas v Trenčíne, kde žlto-čierni zvíťazili 4:1 a konečne si tak mohli obliecť tričká s číslicami 2x2, čo symbolizuje zisk oboch najcennejších trofejí dva roky po sebe! Tréner Jozef Bubenko po zápase pre agentúru SITA priznal: ,,Mám, samozrejme, príjemné pocity, pretože sme obhájili pozície ťažko získané v minulom ročníku a opäť sme vybojovali titul i víťazstvo v pohári. Pri mentalite slovenských mužstiev nie je obhajoba týchto významných trofejí jednoduchá, a preto si o to viac vážim, že my sme to dokázali. Svedčí to o kvalite, morálke a motivácii našich hráčov. Pred dôležitým zápasom v Trenčíne, v ktorom sme rozhodli o titule, som nemal zložitú úlohu, pretože v hráčskom kolektíve bolo cítiť veľké odhodlanie a sebadôvera. Celú dvojtýždňovú prípravu sme podriadili stretnutiu v Trenčíne a mne zostala iba povinnosť hráčov takticky usmerniť tak, aby sme boli úspešní, čo sa nám pomerne ľahko podarilo,“ povedal po stretnutí Jozef Bubenko.

Práve počas víkendu, keď sa o titule rozhodlo, prebleskla verejnosťou informácia o posilnení sa staronového majstra. Na Pasienky zamieria dve opory púchovského nováčika - Kunzo a Lembakoali, čo naznačuje, že ani pri avizovaných odchodoch (Németh, Babnič...) nechce Inter ustupovať zo svojich pozícii. Bratislava sa s ligou rozlúčila v stredu 13. júna a na novú sezónu sa môže naozaj tešiť. Nielenže v nej všetky tri mužstvá avizujú útok na najvyššie pozície, ale všetky tri budú mať tú česť predstaviť sa v európskych pohároch. Inter v Lige majstrov, Slovan v Pohári UEFA, Petržalka v Intertoto Cupe. Ešte keby sa tak vrátili aj diváci...

(mm)

Páčil sa vám článok?