Inter je už len krôčik od obhajoby titulu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Inter polovicu svojho predsezónneho cieľa - zisku Slovenského pohára a titulu majstra Slovenska - splnil víťazstvom 1:0 v Dubnici nad Ružomberkom. V piatok 25. júna mal blízko k tomu, aby dokončil svoje dielo a k poháru pridal aj titul. Nestalo sa. Žlto-čierni v 34. kole na vlastnom ihrisku podľahli Petržalke 0:1 a na definitívnu korunováciu musia čakať minimálne do 10. júna.

Keď sa skončila prvá polovica Mars superligy, žlto-čierni viedli s náskokom siedmich bodov. Presne rovnaký rozdiel bol aj tri kolá pred koncom. Jar totiž celkom nevyšla Interu ani Slovanu. Majstrovo trápenie sa začalo odvíjať od avizovaného prestupu Szilárda Németha do Middlesbroughu a vyvrcholili domácou prehrou s Púchovom. Trápil sa však aj Slovan, ktorý nielenže doma podľahol Púchovu, ale definitívne na lopatky ho zrejme dostala prehra na Tehelnom poli s Trenčínom!

Pred kolom, ktorému predchádzala reprezentačná prestávka, sa Pasienky už-už chystali na oslavy. Pripravené boli tričká, šiltovky, kúpilo sa šampanské, no všetko nakoniec zostalo iba pri želaní. Pár stoviek divákov sa majstrovských osláv nedočkalo a Inter premárnil prvý mečbal. Druhý príde na rad v nedeľu 10. júna, keď sa Inter predstaví v Trenčíne a Slovan privíta Petržalku. Matematika hovorí jasne. Mužstvu z Pasienkov stačí v dvoch posledných stretnutiach získať aspoň bod a je majstrom.

Belasí, naopak, musia veriť, že Inter v Trenčíne prehrá a že vencelovci zvíťazia nielen nad Interom v poslednom kole, ale aj v predposlednom, doma s Petržalkou. Práve Artmedia je však tímom, ktorý na jar riadne rozvíril stojaté prvoligové vody, v doterajších troch jarných derby stretnutiach zvíťazila, takže možno očakávať, že svoju kožu lacno nepredá ani na Tehelnom poli. „Škoda, že sme v Prešove nevyhrali. Keď sme sa dozvedeli výsledok Inter - Petržalka 0:1, mrzelo nás to ešte viac,“ priznal slovanistický kormidelník Alexander Vencel. Jeho kolega z interistickej lavičky Jozef Bubenko bol po Petržalke riadne napálený na svojich zverencov, ale verí, že „trenčiansky“ krok zvládnu interisti úspešnejšie, ako „petržalský“. Či sa tak stane, uvidíme v piatok 10. júna!

Možné je však aj to, že sa zopakuje situácia spred 26 rokov a o titule bude rozhodovať záverečné stretnutie. To z histórie si dobre pamätajú napríklad interistický asistent Ladislav Petráš a slovanistický kormidelník Alexander Vencel... Belasí vtedy zvíťazili 4:2 a stali sa majstrami. Pamätníci však najviac spomínajú preplnené hľadisko, o ktorom sa súčasným hráčom môže len a len snívať...

(mm)

Páčil sa vám článok?