Slovanisti zmenili logo, podobá sa na znak Pittsburghu, ale majstrovské ambície zostali

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V utorok 12. septembra sa začal nový ročník hokejovej Extraligy, ktorý prináša hneď niekoľko zásadných noviniek. Kvôli zatraktívneniu celej súťaže sa napríklad znovu pristúpilo k predlžovaniu.

Ak sa stretnutie skončí nerozhodne, rozhodca pridá desať minút. Za víťazstvo v tomto čase získa mužstvo dva body (za víťazstvo v normálnom hracom čase tri), zdolaný tím si pripíše bod a rovnako bod bude patriť aj mužstvám, keď sa zápas skončí nerozhodne aj po predĺžení.

Najzásadnejšia zmena sa však týka počtu účastníkov. Oproti poslednej sezóne sa síce ich počet nezmenil, ale novinkou je, že v tejto sezóne nikto nevypadne a naopak, z prvej ligy postúpia do Extraligy dva tímy! Rozhodnutie funkcionárov SZĽH vyvolalo rôzne reakcie. Od súhlasných (najmä klubov z dolnej polovice tabuľky a väčšiny prvoligistov) až po odmietavé, ktoré poukazujú na to, že zo súťaže sa tým stratil jeden zo základných motivačných stimulov... Ďalšia zmena sa netýka iba slovenského hokeja.

Keďže v tejto sezóne sa nebude hrať Európska liga, ale ,,len“ Kontinentálny pohár, viaceré mužstvá (a nielen u nás) berú sezónu ako prechodnú a rozhodli sa trochu ušetriť. Čiastočne sa to dá povedať aj o Slovane, kde nastal cez leto výrazný pohyb hráčov.

Z jarných posíl odišli Biegl, Višňovský, Lipiansky, Iľjin, Gribko, Pankov, Kapuš, Štefanka, Podhradský, Kropáč a na ich miesto nastúpili Hurtaj (Trenčín), Sorokins (Fínsko), Mrena, Pištek, Rodine, Hudec (z nižších zámorských súťaží), brankárskou jednotkou by sa mal stať Rybár zo Skalice a na poslednú chvíľu sa funkcionárom Slovana podarilo získať najväčšiu posilu - Jozefa Stümpela z Los Angeles Kings.

„Ťažko povedať, v koľkých stretnutiach si oblečiem dres Slovana,“ prezradila hviezda NHL. Všetko totiž závisí od toho, akú novú zmluvu mu králi z L.A. ponúknu. Tá predchádzajúca totiž nebola pre bývalého hráča Bostonu výhodná. Necelý týždeň pred začiatkom súťaže podpísal Stümpel so Slovanom jednomesačnú zmluvu a v prípade, že sa nedohodne s Kings, mala by sa každý mesiac obnovovať.

Čo sa týka samotného kádra, po letných odchodoch bolo treba doplniť najmä obranu. Tréner František Hossa však veril, že najmä Rodine so Sorokinsom dokážu zaplátať diery za Lipianskym, Višňovským a spol. Ciele zostávajú nezmenené - viceprezident Maroš Krejčí: „Obhajoba titulu,“ a v Kontinentálom pohári chcú ísť belasí do finále. Zaujímavosťou ešte je, že v lige budú mať belasí prémie len za víťazstvá, nerozhodné výsledky sa nerátajú a nové logo vyzerá akoby pittsburskému z „orla“ vypadlo...

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?