Artmediu v pohári UEFA čaká Dinamo

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Presne pred rokom sa futbalisti Artmedie stretli v 3. predkole Ligy majstrov s belehradským Partizanom a horúčka augustových večerov stúpala. Liga majstrov je však dnes len spomienkou, Bratislavčania myslia tento rok „len“ na Pohár UEFA.

Po vyradení gruzínskeho súpera v 1. predkole prichádza na rad bieloruské Dinamo Minsk. Prvý duel sa hrá vo štvrtok 10. augusta za Starým mostom, odveta je na programe 24. augusta v Bielorusku. Teoreticky mohli Adamcovi zverenci dostať rakúsky Ried, poľský Ploc, prípadne aj lichtenštajsnký Vaduz, no osud chcel inak a Petržalčania sa môžu chystať na najhorí variant. Dinamo Minsk je totiž veľmi nepríjemný súper, no súčasne pre diváka neatraktívny. Laickou rečou, vypadnutie hrozí a protivník nenaplní pokladnicu!

„Ťažko hovoriť o spokojnosti či sklamaní. Je to súper z kategórie zdolateľných, ale súčasne aj nepríjemných,“ prezradil Jozef Adamec a pokračoval: „Ak však chceme ísť do Európy, musíme to zobrať cez východ. Pri optimálnom výkone máme šancu na úspech, akurát sa musíme pripraviť na náročný dvojzápas, pretože súper ukázal svoju kvalitu už pri vyradení poľského Zaglebie Lublin.“

Dinamo Minsk nie je v európskom futbale žiadnym outsiderom. Dohromady získalo sedem bieloruských majstrovských titulov, ten najvzácnejší sa však viaže ešte k bývalému Sovietskemu zväzu. V roku 1982 sa celé Bielorusko tešilo z primátu v najvyššej futbalovej súťaži ZSSR.

Vlani obsadilo Dinamo 2. miesto, keď na prvý Šachtor Soligorsk stratilo 13 bodov. V súčasnom ročníku je najpopulárnejší bieloruský klub tretí. Pre Petržalčanov je zaujímavé, že jeho dres obliekajú hneď traja Brazílčania, po jednom obrancovi, stredopoliarovi a útočníkovi. Odvetný duel sa odohrá na štadióne Dinama, ktorý má kapacitu 41-tisíc miest. Predpokladá sa návšteva okolo 12 až 15-tisíc divákov. Petržalčania okrem postupu veria, že sa zo severu nevrátia s podobnými problémami, ktoré ich kvárili minulý týždeň. Nejaký bacil totiž po zápase v Gruzínsku poslal polovicu kádra do postele a dokonca sa musel odložiť zápas v Dubnici. Po nedeľňajšom zápase s Ružomberkom (2:2) sú však všetci hráči v poriadku: „Hrali na sto percent,“ potvrdil tréner Jozef Adamec.

Ak by sa Artmedii podarilo dostať ďalej, môže sa tešiť na 1. kolo Pohára UEFA s termínmi 14. a 28. septembra. Postupujúci z tejto fázy sa už dostane do hlavnej časti súťaže, ktorá sa hrá skupinovým systémom.

Páčil sa vám článok?