Artmedia zostala len kúsok od vrcholu, skončila druhá a čaká ju Pohár UEFA

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Jeden z pozorných divákov si to všimol. Po poslednom ligovom zápase Artmedia - Inter sa krížom cez trávnik presúvala takmer celá základná zostava jesennej Artmedie.

Len z tribúny sledovali duel Borbély, Ďurica, Kozák a spol., všetko hráči, ktorí ešte na jeseň obliekali dres minuloročného majstra, no počas zimy z Petržalky odišli. Práve na ich miesto prišli noví futbalisti, ktorí mali na jar nadviazať na najúspešnejšiu jeseň v histórii petržalského klubu. Že to nevyšlo, nie je však chyba nových tvárí v kabíne Artmedie...

Stačí si zaspomínať na jesennú základnú zostavu: Čobej - Petráš, Debnár, Ďurica, Urbánek - Vaščák, Borbély, Kozák, Fodrek - Hartig, Halenár - a začať vypočítavať. Čobej sa na jar zotavoval po operácii, Petráš je v Rusku, Debnár sa dával dohromady po operácii, Ďurica je v Rusku, Vaščák v Taliansku, Borbély prestúpil do Nemecka, Kozák do Anglicka, Hartig sa zranil v závere sezóny, tréner Weiss odišiel ešte vo februári do Ruska... Dosť strát aj na Real.

Napriek všetkému Artmedia zostala v boji o titul takmer až do konca. O reálnejšiu šancu ju pripravila vlastne až prehra v Ružomberku, kam pricestovala zdecimovaná bez zranených a vykartičkovaných útočníkov. „Som rád, že toto mužstvo, ktoré prešlo v zime obrovskými zmenami, vybojovalo druhé miesto. Chlapci odohrali dobré zápasy, dokázali sa pobiť o úspech, za to dávam pred nimi klobúk dole,“ vzdal hold svojim zverencom tréner Ladislav Molnár.

Ak bola zima obdobím veľkých zmien, o nič menej sa ich nečrtá ani pred novou sezónou. Určite odíde Urbánek, ktorý bol v Petržalke len na hosťovaní, záujemcovia krúžia okolo Fodreka, Staňa, Hartiga. Menej reálne v čase našej uzávierky zase vyzerali prípadné návraty Kozáka a Borbélyho, ktorí boli vo West Bromwich Albion a v Kaiserslauterne len na hosťovaní... Spočiatku neistá bola aj pozícia trénera Ladislava Molnára. Tomu sa 15. júna končila za Starým mostom zmluva a hoci sa uvažovalo o jej predĺžení, Molnár nakoniec v Petržalke skončil (rovnako ako český útočník Došek). Medzi jeho nástupcami sa spomínali rôzne mená, od Antona Jánoša, Jozefa Valoviča až po kormidelníkov z Česka, medzi hráčskymi posilami zase figurovali Rák či Tomčák...

Nech sa však už odchody a príchody skončia akokoľvek, ciele Artmedie pred novou sezónou zrejme znovu vystúpia najvyššie. Po dvoch rokoch so Slovenským pohárom a titulom prišiel tretí bez akejkoľvek trofeje a na to si určite nechcú v Artmedii zvykať... Skôr by mali byť aktuálnejšie spomienky na jesenné ťaženie Ligou majstrov a na to, ako sa pobláznil najmä bratislavský futbalový fanúšik! Túto jeseň však bude Liga majstrov v Petržalke len na televíznych obrazovkách. Prípravu na nový ročník začnú Petržalčania v stredu 15. júna.

Páčil sa vám článok?