Petržalčania pustili aj Petráša s Obžerom, náhradou má byť útočník Tomáš Došek

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nekonečný zimný seriál okolo futbalovej Artmedie sa pomaly končí. Po skorších odchodoch Kozáka, Borbélyho, Vaščáka a Ďuricu prišli na rad poslední dvaja. Pár dní pred skončením prestupového termínu sa do Ruska pobrali aj tréner Hipp s Petrášom i Obžerom a z jesennej senzácie Ligy majstrov zostali len trosky.

Petržalčania si odbili svoju jarnú premiéru až minulú nedeľu, keď za Starým mostom hostili Dubnicu. Pre fanúšikov, ktorí neboli na pohárovom dueli s Levski, to bola súčasne aj príležitosť zoznámiť sa s posilami, ktorí prišli do Artmedie počas zimy. Tou poslednou je Tomáš Došek, jeden z dvojičiek Došekových. Tí pred pár rokmi zažili raketový štart na českú futbalovú scénu, nechýbali dokonca ani v rôznych reprezentačných výberoch. Tomáš spolu s bratom Lukášom vyrástli v Plzni, odkiaľ si ich stiahla pražská Slavia. Tomáš z Prahy zamieril do Viedne, kde bol v Rapide spoluhráčom slovenských reprezentantov Hlinku a Valachoviča. Posledný polrok však v zeleno-bielom drese veľa nenahral, liečil sa so zranenou achilovkou. Vzhľadom na jeho skúseností sa čaká, že sa postaví k Hartigovi a pomôže vytvoriť rýchle útočné duo.

V samotnom zápase proti Dubnici pokračovala Artmedia v jesennej tradícii a doslova v blate si vybojovala veľmi cenné tri body. Molnár však mohol byť spokojný nielen s nimi, ale najmä s prístupom hráčov. Tí sa zomkli a hoci im veľa vecí nevyšlo, vďaka obrovskému úsiliu strelili pár desiatok sekúnd pred koncom víťazný gól. „Moji zverenci ukázali charakter,“ pochvaľoval si nový petržalský kormidelník.

Fanúšikovia druhého bratislavského prvoligistu z Pasienkov zase možno ešte aj teraz rozoberajú, či Inter proti Trnave získal bod, alebo stratil dva. Žlto-čierni dva razy viedli, posledných dvadsať minút hrali proti Spartaku oslabenému o vylúčeného Kotulu, no tri body nevydolovali. „Keď som pred zápasom povedal trnavskému trénerovi Adamcovi „Vitaj“, mal som pocit, že privítať ma mal skôr on,“ žartoval po zápase kormidelník Interu Karol Brezík narážajúc na takmer domáce prostredie Trnavčanov, ktorých prišlo podporiť asi 3-tisíc priaznivcov. Škoda len, že takáto atmosféra nebýva na bratislavských zápasoch každý týždeň...

Páčil sa vám článok?