Slovensko v Lige majstrov stále bez bodu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ani Artmedia Bratislava nezlomila prekliatie slovenských mužstiev vo futbalovej Lige majstrov. Po Košiciach, ktoré v roku 1997 prehrali všetkých šesť duelov, mala siedmy pokus práve Artmedia, no premiéra v základnej časti najprestížnejšej futbalovej súťaže na svete jej nevyšla. Napriek obrovskej bojovnosti prehrala na Tehelnom poli s Interom Miláno 0:1 a môže hovoriť o šťastí, že to nebolo vyšším rozdielom.

Hostia totiž boli jednoznačne lepším tímom a hoci sa komentátor JOJ snažil divákom nahovoriť, že Taliani využili svoju jedinú šancu v zápase, skutočnosť bola úplne iná. Sedem-osem gólových príležitostí hostí oproti dvom šanciam domácich svedčí o prevahe zverencov trénera Manciniho. Potvrdzujú to aj štatistiky. Na strely vyhral Inter 19:9, dokonca aj v druhom polčase, keď hrali bez vylúčeného Verona, boli interisti v streľbe aktívnejší (11:8).

Modro-čiernych chválili aj talianske média. Gazzetta dello Sport napísala, že Inter dal v Bratislave zabudnúť na prehru v Palerme a že Artmedia toho veľa nepredviedla. La Repubblica bola voči slovenskému majstrovi ešte kritickejšia: „Artmedia vstúpila do základnej časti s tým, že vyradila Celtic i Partizan, no jej výkon túto vizitku nepotvrdil. Do prestávky bola neškodná, prebrala sa po Veronovom vylúčení. Slováci bojovali, chýbalo im však umenie.“

Tréner Vladimír Weiss vyslovil spokojnosť s nasadením hráčov, mrzelo ho však, že najmä po Veronovom vylúčení sa ešte viac nepobili o lepší výsledok. „Po vylúčení som veril, že by sme mohli remizovať. Niektorí hráči však mali pred súperom i samotným duelom priveľký rešpekt. Inter je favoritom skupiny, my sa pokúsime niečo získať s Rangers a Porto.“ Kormidelník Interu Roberto Mancini Artmediu pochválil: „Domáci svojím výkonom prispeli ku kvalitnej úrovni duelu.“ Ešte hlas Juraja Halenára, ktorý mal najbližšie k vyrovnaniu: „Inter bolo lepší, ale my sme neukázali všetko, čo vieme. Niekedy sme boli zbytočne ustráchaní.“

Artmedia si od Ligy majstrov dlho neoddýchne. Už v stredu 28. septembra nastúpi v Porte v druhom zápase proti FC. Portugalci rovnako ako Petržalčania svoj úvodný duel prehrali, 2:3 v Glasgowe s Rangers. Stretnutie sa hrá o 20.45, priamym prenosom ho vysiela STV 2.

Páčil sa vám článok?