Nový šport hľadá hráčov

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pred piatimi rokmi sa dostal do Bratisloavy nový šport - lakros. Zaslúžil sa o to Mark Lichtner, ktorý o dva roky neskôr založil aj prvý klub - Tricksters Lacross Team.

Na začiatku mal päť hráčov, dnes sa ich počet blíži k dvadsiatke a všetci veria, že sa bude stále zvyšovať. Pred necelými dvoma rokmi založili Dunajskú lakrosovú konferenciu, ktorej cieľom bolo hrať medzinárodnú lakrosovú ligu v celom dunajskom regióne. Keďže nie všetky tímy majú zodpovedajúci počet hráčov, hrá sa na netradičnejšom lakrosovom ihrisku pri piatich hráčoch na oboch stranách.

Podstatou lakrosu je snaha dopraviť malú loptičku do bránok. Hráči loptu nosia a chytajú pomocou kapsy z pevnej sieťoviny upevnenej na konci lakrosovej palice - lakrosky. Pravidlá a spôsob hry sú podobné hokejovým.

Kto má záujem o tento šport, trénigy sú v Základnej škole v Ružovej doline, každý pondelok a štvrtok od 19.00 do 21.00 h. Počas leta sa trénuje v Areáli netradičných športov na Nevädzove ulici. Viac o lakrose je možné dozvedieť sa na internetovej adrese www.lacrosse.sk

Páčil sa vám článok?